City Syd

Washland-bygget rives

I begynnelsen av januar ble Washlandbygget på Melløs ødelagti en brann. Nå blir bygget revet.

Det blir nå montert stillaser rundt Washlandbygget på Melløs. Et bygg som for noen måneder siden ble rammet av brann. Bygget fikk store røyk og sotskader.

– Årsaken til det er at bygget skal rives. Dette er en forsikringssak, hvor bygget rives på grunn av skadene det gikk under brannen, sier  Thomas Thorkildsen, som representerer eierne Ryggeveien 33.  Han eier Ryggeveien 33 sammen med faren Tore og søsteren Helene.

Startet rivingen innendørs

Tore Thorkildsen forteller at rivingen har startet innendørs.

– Rivingen vil ta et par måneder. Det er en omfattende jobb innendørs. Alt av byggmaterialer skal sorteres. Rivingen av selve bygningen går ganske fort.

Det er Fredrikstad-firmaet Betongsag Wirecut som har fått oppdraget med å rive Washlandbygget.

Det er en kjent sak at det på tomta som strekker seg fra Ryggeveien til Rabekkgaten er planlagt boliger. Thomas Thorkildsen forteller at det ikke er noe konkret på bordet foreløpig om utviklingen av tomta.

Startet i en bil

Det var seint på kvelden 7. januar Washlandbygget brant. I bygget var det var det vaskehall og lokaler for bilpleie.

Alle nødetater rykket ut da det ble meldt om brann og kraftig røykutvikling i en vaskehall på Melløs sent mandag kveld. Brannen startet i en bil som sto inne i vaskehallen. Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen, og det var aldri noen fare for spredning.

Jakter nye lokaler

Teli Beshar, som drev opp Washland til en av de største vaskeanleggene i Østfold, er på jakt etter nye  lokaler. Han drev også dekkhotell og dette er nå overtatt av Moss Bildekksenter i nabobygget. Dette er dermed blitt et av de største dekkhotellene i Moss med cirka 1500 sett.

Tekst: Tore Kubberød
Foto: Jørn Mortensen

Washland-bygget rives

Siste

To Top