Bilbutikk1 Moss
Bil

Store Volvo-kroner til lokale formål

Alle som kjøper en ny Volvo hos en av Bilbutikk1 i Østfold gir samtidig 1000 kroner til et valgfritt godt formål. Når 2018 er omme så vil ordningen ha bidratt med en million kroner. Det er markedssjef Laila Wang Johansen som ringer rundt og forteller om bidragene. Hun kaller det verdens hyggeligste jobb.

– Vi startet opp denne ordningen i 2015, og bidragene har vært år ligget jevnt på rundt 250.000 kroner. Det vil si at når 2018 er over så vil Volvokjøpere i Østfold ha gitt rundt en million kroner til gode lokale formål, forteller Laila Wang Johansen.

Kunden bestemmer
Hun forteller at de har tildeling en gang i halvåret, og et stort antall foreninger får da den hyggelige beskjeden om at de får sin del av cirka 125.000 kroner. Markedssjefen forteller at i løpet av årene er et enormt stort antall foreninger i Østfold som har fått sitt bidrag.

– Når kundene kjøper ny Volvo i en av våre fire butikker i Østfold så kommer de innom for å signere papirene og hente bilen. Da forteller vi dem samtidig at de kan gi en tusenlapp til et valgfritt lokalt formål. Det synes de er veldig hyggelig. Siden kundenes engasjement, sympati og interesser er vidt forskjellige så blir det i løpet av et halvår ganske så mange forskjellige foreninger som får sitt lille bidrag.

Mange mottakere
Det er Laila Wang Johansen som har oppgaven med å ringe rundt til foreningene og fortelle at de får penger. – I hver tildelingsrunde så blir det nok rundt 30-40 foreninger som får midler. I de fleste tilfeller handler det om en tusenlapp eller to, men for små foreninger som ikke har mye penger i kassa eller tilgang på sponsorstøtte og andre midler så er også dette kjærkomne midler. Tilbakemeldingene er alltid hyggelig. Selv om det tar litt tid å ringe rundt til så mange så er dette verdens morsomste jobb. Det er alltid hyggelig å glede noen, og siden vi startet opp i 2015 med ordningen «Bilbutikk1 gir lokalt» så er det ganske så mange vi har gledet.

Redningsselskapet størst
Bilbutikk1 har butikker i både Askim, Fredrikstad, Sarpsborg og Moss. Pengene blir dermed spredd godt over mesteparten av fylket til både store og små foreninger.

– Det er selvsagt enkelte foreninger som mange Volvo-kjøpere gjerne vil gi til. Den største mottakeren av penger er uten tvil Redningsselskapet. I løpet av disse årene antar jeg deres andel nærmer seg 100.000 kroner. 

Mange i Moss
I Mosseregionen er det mange foreninger som har fått midler. – Jeg lærer i hvert fall en ting av dette tiltaket og det er at vi har et utrolig mangfold av foreninger og organisasjoner. Det er mange foreninger jeg aldri har hørt om, og foreninger som kanskje ikke ville fått støtte på annen måte. 

– Det er også helt klart at slett ikke alle spiller håndball eller fotball, for mottakerne har et stort spenn i aktivitetene sine. I Moss og Omegn er Sprint/Jeløy, Ekholt Ballklubb, Moss Skiklubb, Rygge IL, Moss IL, Jeløy musikkorps, Kreftforeningen, speiderne, 4H og Home Start Moss blant mottakerne. Her er det en fin blanding av kultur, humanitært arbeid og idrett, sier Laila Wang Johansen.

Sikkerhet og trygghet
Hun forteller at Bilbutikk1 har flere tanker bak dette tiltaket. – Volvo står for sikkerhet og trygghet, og nettopp trygghet er noe av det fylkets rike foreningsliv gir til sine medlenmmer. Tusenvis av foreldre og barn deltar i aktiviteter hvor det skapes samhold og engasjement i lokalmiljøet. Vi i Bilbutikk1 setter stor pris på dette engasjementet som vi gjerne vil støtte. 

Tore Kubberød (tekst og foto)

Store Volvo-kroner til lokale formål

Siste

To Top