Bilbutikk1, Ulf Pedersen, VM i orientering
Bil

Bilbutikk1 bidrar til folkefest

12. til 17. august 2019 er Østfold arena for VM i orientering. Et gigantarrangement som blir en folkefest av dimensjoner. På hovedarenaen for mesterskapet, golfbanen på Mørk like nord for Våler, blir det tusenvis av mennesker hver dag. Og en av de store bidragsyterne er Bilbutikk1 som har sin base på Kvaenjordet.

Mellom 300 og 350 utøvere fra rundt 50 land vil i fem dager ha Østfolds skoger som sin arena når det skal kåres totalt seks verdensmestere i orientering. Alle løp vil foregå med golfbanen på Mørk i Spydeberg som VM-arena. 

Den tidligere verdensmesteren i hopp, Per Bergerud, er ansatt som daglig leder for mesterskapet. Han har blitt spesialist på å være ansvarlig for suksessrike store sportsarrangementer. Blant annet var han toppsjef for VM i skiskyting i Norge, som ble en folkefest i Holmenkollen.

Spennende idrett
Og folkefest håper han å skape også i de dype Østfoldskoger, selv om det blir i en litt mindre skala enn i Holmenkollen.

– Men vi forventer og håper at 6000 publikummere skal ta turen til Mørk. Vi kommer også til å arrangere totalt seks publikumsløp hvor vi håper på totalt 4000 deltakere. Dette kommer til å bli en folkefest med mye spenning og ikke minst store idrettsprestasjoner, sier han og legger til at orientering faktisk har blitt både publikumsvennlig og spennende.

– På storskjerm kan publikum nå følge løperne gjennom hele konkurransen. Det er flere utvalgte TV-poster i et løp. Dessuten er samtlige løpere utstyrt med GPS-peiling.

Stor verdiskapning
Bergerud og hans etter hvert store apparat av medhjelpere og frivillige har solid kontroll på forberedelsene. Forberedelser som blant annet innbefatter at næringslivet i Østfold skal bli med på laget.

– Mesterskapet genererer en enorm verdiskapning på mellom 14 og 15 millioner kroner. I tillegg er det stipulert at besøkende kommer til å legge igjen mellom 38 og 40 millioner kroner til lokalt næringsliv. Vi ønsker at alle skal bo i Østfold, handle lokalt, spise mat fra Østfold og oppholde seg i området hvor VM arrangeres. Det er Sarpsborg som er vertskapsby, men hele Østfold må være med. Quality Hotell i Sarpsborg er utøver- og hovedhotell men vi vil trenge alle hoteller i hele fylket.

13 biler fra Bilbutikk1
Organisasjonen for O-VM trenger også flere bidragsytere for å få mesterskapet i havn. Blant annet på transportsiden, og her blir Bilbutikk1 en viktig bidragsyter. Bilbutikk1, som har butikker over hele Østfold samt Follo, stiller med tre varebiler og ti personbiler som skal brukes fram til mesterskapet er over i midten av august neste år.

– Det er hyggelig for oss å stille opp. Vi har jo også blitt spesialister på store idrettsarrangementer. For ikke lenge siden sørget vi jo for bilene til Ladies Tour of Norway, sier næringsansvarlig Ulf Petter Pedersen i Bilbutikk1.

600 frivillige
Nå er Per Bergerud og hans medarbeidere i gang med å rekruttere frivillige til mesterskapet.

– Totalt vil vi trenge rundt 600 personer som kan stille opp. Hver eneste dag er det så mange oppgaver som skal gjøres at vi vil trenge rundt 500 frivillige.

På frivilligsiden har O-VM en litt spesiell satsing mot unge mennesker i alderen 16-26 år. En satsing som Sven Sondre Frøshaug har ansvaret for.

– Jeg skal rundt på videregående skoler og i ungdomsmiljøer for å få med de yngre østfoldingene på denne dugnaden. Er det ungdomsmiljøer som vil bidra kan de bare ta kontakt, sier han.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Bilbutikk1 bidrar til folkefest

Siste

To Top