Varna Tannlegesenter, Moss
Helse & Velvære

Kan jubilere som Østfolds største

Østfolds største kjedeuavhengige private tannklinikk ligger i City Syd. Varna Tannlegesenter har siden den spede starten i Varnaveien for ti år siden gradvis vokst både i antall ansatte og spesialisttjenester. 

Nå holder klinikken til i 525 kvadratmeter store lokaler i Lilleeng Helsepark. Hit kommer pasienter fra hele Østfold, samt store deler av Akershus og Vestfold for å få hjelp.

– Det har aldri vært intensjonen eller ambisjonen at vi skulle vokse så mye. Men det ene har tatt det andre, og veien har blitt til mens vi har gått den. Nå skal vi holde oss på det nivået vi er nå, i hvert fall for et par år framover, smiler Katrine S. Kubberød, daglig leder for Varna Tannlegesenter i Lilleeng Helsepark og den som startet opp senteret i 2008 sammen med tannlege-ektemann Jon Olav Kubberød og tannlege Kari Ruud. 

Seks spesialister
Nå har Varna Tannlegesenter åtte allmenntannleger, seks spesialister, en spesialistkandidat, to tannpleiere, 13-14 sekretærer samt administrativt ansatte. Spesialistene er i periodonti (to stk), endodonti (to stk), oral kirurgi og oral medisin og protetikk og bittfunksjon. 

Det eneste vi mangler av spesialister er kjeveortoped, men vi har tannleger som driver med Invisalign (usynlig tannregulering)

Varna Tannlegesenter disponerer 525 kvadratmeter i Lilleeng Helsepark. Her har de totalt 11 behandlingsrom samt en operasjonsstue som tilfredsstiller kravspesifikasjonene for sykehus.

– Vi har den plassen vi trenger for tiden framover, men i tegningene ligger det faktisk inne ytterligere tre behandlingsrom. De er ikke innredet og fungerer som pauserom for de ansatte. 

Tilgjengelighet og trygghet
Tilgjengelighet og trygghet for pasientene har vært viktige nøkkelord for de ansatte ved Varna Tannlegesenter.

– Vi er opptatt av kvalitet og service og at pasientene skal oppleve trygghet i et avslappende og stressfritt miljø. Tannlegeskrekk er noe veldig mange sliter med, og er noe vi har fokus på. Med cirka 12 timers åpningstid mandager, tirsdager og onsdager så er vi også tilgjengelige for pendlere og andre som ikke har anledning til å gå til tannlegen i ordinær arbeidstid, forklarer Katrine S. Kubberød.

Stort nedslagsfelt
Varna Tannlegesenter har et stort nedslagsfelt. – Tannleger er det overalt, men det er litt lengre avstand mellom spesialistene. Når vi har samlet spesialister innen så godt som alle områder så betyr jo det at vi får mange pasienter fra utenfor Mosseregionen. Det kommer folk hit fra hele Østfold, deler av Akershus og fra Vestfold, sier den daglige lederen.

En feiring av jubileet er det eneste hun ikke har helt kontroll på.

– Vi har ikke fått feiret ti-års jubileet ennå, men vi snakker om å få til en jubileumstur neste år. Litt forsinket, men hyggelig blir det jo uansett, smiler hun.

Eierstrukturen har endret seg siden oppstarten for ti år siden. Nå eier Jon Olav Kubberød klinikken sammen med tannlege-kollegaene Lars-Fredrik Gjølstad, Rune Børslett og Sigurd Schneider. 

Primærtannlege
På Varna Tannlegesenters hjemmeside forteller klinikken at de i tillegg til spesialisttjenestene også tilbyr allmennpraksis.

– Som fast pasient ved Varna tannlegesenter får du en primærtannlege som tar seg av rutinebehandlinger, kontroller og veiledning rundt din tannhelse. Med mindre du er henvist til klinikken for spesielle behandlinger, vil en av våre allmenntannleger være din første kontaktperson. Tannlegen vurderer ditt behandlingsbehov og legger en behandlingsplan med antatte kostnader sammen med deg. Ved behov vil tannlegen konsultere våre spesialister, skriver de på hjemmesiden sin.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Kan jubilere som Østfolds største

Siste

To Top