Toyota Østfold, Moss. Terje Sunnvoll
Bil

Toyota Østfold med salgstall som vekker oppsikt

De fleste Toyotaforhandlerne rundt i landet opplever nedgang i bilsalget. Årsaken er trolig elbilbølgen. Men Toyota Østfold, som holder til på Kvaenjordet i City Syd, er kjerringa mot strømmen. Siste år har den lokale Toyota-forhandleren hatt en økning i antall leverte biler på hele 28 prosent.

Det er en stolt salgssjef Terje Sunnvoll som bekrefter tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Kun en av landets 55 registrerte Toyota-forhandlere har en bedre utvikling i salgstallene enn Toyota Østfold. Mens de aller fleste opplever en utvikling med negativt fortegn har den lokale Toyota-forhandleren hatt oppsiktsvekkende 28 prosent økning i salget. 

– Dette blir helt klart lagt merke til. Mange lurer på hvordan vi har fått det til. Da kan jeg bare si at det handler om lanvarig beinhard jobbing. Som City Syd Avisa tidligere har skrevet så har vi også en av landets ferskeste og beste selgerkorps. Selgere med en fantastisk god arbeidsmoral og som jobber målbevisst etter Toyotas verdier. Sånt blir det resultater av, smiler Terje Sunnvoll.

Ledende på hybrid
I løpet av de 12 siste månedene har Toyota Østfold levert 266 nye biler, mot 207 biler de foregående 12 månedene. Dette representerer en økning på over 28 prosent.

– Vi har jobbet knallhardt for dette. At mange opplever nedgang i salget henger nok sammen med elbilbølgen som skyller over Norge mer enn noen andre land. Dette er noe bilforhandlere av de fleste merker opplever. Bilkjøpere er usikre på fremtiden til biler med fossilt drivstoff. Som godt er så har Toyota knallbra hybrid som alternativ. Hybrid som ifølge grundige tester har vist seg å være mer enn 50 prosent elbil. Derfor er også det aller meste av nye biler som ruller ut fra butikkene våre hybrider, med unntak av varebilene. Toyota har 25-30 års erfaring innen hybridteknologi og dermed er våre hybridbiler et veldig godt alternativ til de rene elbilene.

Selgere med ulik bakgrunn
Salgssjef Terje Sunnvoll har et korps på fire selgere som betjener kundene i Kvaenveien 1. Selgere som til sammen trolig er landets ferskeste når det gjelder bilsalg.

– Selgerne våre avliver mytene om bilselgere, at de er et eget folkeslag. De fire selgerne våre har vidt forskjellig bakgrunn og relativt liten erfaring fra bilsalg fra før. Det er klart at de har stor interesse for bil, men ingen av dem kan kalles bilnerder. De har selvsagt så mye interesse og kunnskap om bil at de kan gi kundene våre gode og riktige råd ved kjøp av bil. Men da jeg ansatte den så var moral og gode verdier de egenskapene jeg først og fremst la vekt på. Tallene fra de siste 12 månedene viser jo at jeg traff veldig bra med ansettelsene, smiler han.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Toyota Østfold med salgstall som vekker oppsikt

Siste

To Top