Tilhenger Moss Bredsand City Syd
Hjem & Fritid

Størst i Østfold på tilhengere

Firmaet lever en anonym tilværelse bak kiosken på Bredsand. Lokalene er små og trange, og det er kun tre ansatte. Likevel har Bredsand Bil & TilhengerSenter vokst seg til å bli Østfolds største tilhengerfirma. Firmaet er sågar landets største forhandler av tilhengere fra Brenderup og IFOR-Williams.

Det er travle dager hos Bredsand Bil & TilsenterSenter. Henrik Been og svigerfar Steinar Johansen står sjelden stille mer enn et minutt av gangen, og mens de ekspederer kunder som er innom så kimer telefonen.

– En skulle hatt pulsmåler, smiler Henrik Been. Da har han hastet forbi City Syd Avisas utsendte opptil flere ganger, fordi han måtte få unna noe før han kunne ta seg tid til et intervju. Han har jobbet med tilhengere i cirka 20 år. Først gjennom Esso-stasjonen på Bredsand, som hadde et stort utvalg av hengere for både salg og utleie, og siden gjennom sitt eget firma.

– Per Aanerød eide bensinstasjonen og hadde drevet med tilhengere siden 1979 da han i 2006 fant ut at han skulle pensjonere seg. Jeg kjøpte da tilhengerdelen sammen med Arne Willy Ek, som ble pensjonist for ikke så lenge siden. Nå eier jeg firmaet sammen med kona mi, Linda.

Over 300 tilhengere i året
Siden 2006 har Bredsand Bil & TilhengerSenter bare vokst, og nå er firmaet Østfolds største i bransjen.  – Vi selger nå mellom 300 og 350 tilhengere i året. Hovedårsaken til det høye salget er at vi til enhver tid har et enormt stort lager og et stort utvalg av hengere. I tillegg til lokale kunder så selger vi veldig mye gjennom finn.no.

– Hvor mange forskjellige hengere vi har er jeg ikke sikker på, men vi har alt fra små hus- og hagehengere til tipphengere, maskinhengere og hestehengere. Bare Brenderup alene har vel et femtitalls forskjellige tilhengere, så en kan trygt si at vi har hengere som er skreddersydd for ethvert behov.

Utleie av varebiler og hengere
De tre ansatte i firmaet har mye annet å gjøre utover å selge hengere.

– Vi har også utleie av tre varebiler og 12 utleiehengere. I tillegg har vi et stort utvalg av reservedeler på lager samt reparasjoner av tilhengere. Vi tar også på oss en del oppgaver på biler, som dekkskifte, oljeskift, avbalansering av dekk og andre ting. Kort sagt oppgaver som ble utført på de gode gammeldagse bensinstasjonene, smiler Henrik Been.

Med en historie fra 1979 er Bredsand Bil & TilhengerSenter Mossedistriktets eldste aktør i tilhengerbransjen. De har også det lokale agenturet på tilhengere fra Brenderup og IFOR-Williams. På de to merkene er firmaet på Bredsand landets største forhandler. Blant annet selges det et stort antall hestehengere hvert år.

Små lokaler
Firmaet har siden Henrik Been tok over holdt til i de samme lokalene bak kiosken på Bredsand.

– Her trives vi utmerket, selv om lokalene er små og enkle. Men vi beviser jo at det ikke er de med størst og finest lokaler som gjør det best. Som godt er har vi fram til nå hatt nok av lagringsplass utendørs. I tillegg til området ved lokalene så har vi leid en nabotomt. Men her må vi ut ganske snart, for området skal nå bebygges med en butikk. Så da må vi finne andre løsninger.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Størst i Østfold på tilhengere

Siste

To Top