Smaken av rygge, Carlberg Gård
Mat & Drikke

Stadig flere vil «smake på Rygge»

For sjette gang inviterte Carlberg gård til høstarrangementet «Smaken av Rygge». Vertinne Marit Gauterud er storfornøyd med responsen. Hennes inntrykk er nemlig at oppslutningen både av salgsboder og publikum øker litt hvert eneste år.

– Årets utgave av «Smaken av Rygge» ble veldig bra. Spesielt søndagen ble super. Selv om det stort sett alltid er sånn at søndag er bedre enn lørdag så var vi jo også ekstra heldige med været denne dagen. Hvor mange mennesker vi hadde besøk av på gården i løpet av helgen er umulig å si, for vi har ingen tellere. Men at vi passerte 1000 besøkende er jeg helt sikker på. Det kan ha vært enda flere, sier Marit Gauterud.

Kortreist lokal mat
Hun er ikke i tvil om at den økte oppslutningen om «Smaken av Rygge» henger sammen med holdningene i samfunnet.

– Jeg er sikker på at dette handler om miljø. Folk blir stadig mer opptatt av kortreist og miljøvennlig mat, og på «Smaken av Rygge» er det jo produkter fra kommunen som er grunnpilarene. Men vi har jo også produkter fra andre steder på Østlandet fordi vi vil kunne tilby en størst mulig bredde. Det er dessuten ikke alt som produseres i Rygge. Som for eksempel burgerne som vi fikk en produsent i Løten til å komme med. 

Stor bredde
«Smaken av Rygge» er imidlertid så mye mer enn bare grønnsaker og kjøtt. 

– Vi har både antikk, brukskunst, kunst og mye annet. Blant annet var det salg av både honning, syltetøy, lefser, flatbrød, knekkebrød og andre hjemmelagde produkter. Vi har vært opptatt av at alle som skulle stille og ut selge hos oss representerte hjemmelagde produkter og ikke ting man kunne finne på Ebay. Nøyaktig hvor mange utstillere og salgsboder vi hadde under «Smaken av Rygge» er jeg ikke sikker på, men det var nok nærmere 30 forskjellige aktører.

Julemarked
Marit Gauterud har nå kun igjen Julemarkedet før 2018-sesongen er ferdig for Carlberg gård. En sesong hun er storfornøyd med på alle måter.

– Vi har jo vært så heldige med været at jeg har ventet på at godværet skulle ta slutt. Besøkstallet har også stort sett vært bra. På selve festivalen hadde vi 1700 publikummere noe som er veldig bra. Vi kunne jo tenkt oss noen til da Dr. Hook spilte her senere i sommer, men totalt sett har 2018 vært bra.

Lørdag 15. juni 2019
Hun forteller at de nå er i gang med planleggingen av 2019. – Vi har ikke så veldig mye konkret å komme med foreløpig, verken når det gjelder antall arrangementer og hvilke artister som kommer på besøk. Det eneste som er helt sikkert er at 2019-utgaven av Carlbergfestivalen blir lørdag 15. juni. Så de som er her hvert eneste år kan allerede sette av denne datoen, smiler Marit Gauterud.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Stadig flere vil «smake på Rygge»

Siste

To Top