Rygge Storsenter ansatte
Rygge Storsenter

Rygge Storsenter 10 år: Fire dagers bursdagsfest for hele familien

Rygge storsenters kunder er i alle aldre. Derfor blir det bursdagsfest for hele familien når senteret skal feire ti-års jubileum i fire hele dager til ende.

Senterleder Lene Hanche Hafskjold og alle de andre slår skikkelig på stortromma når det skal feires 10-års bursdag. Med den utviklingen senteret har hatt så er det også all grunn til å feire. Antall mennesker som bruker Rygge Storsenter øker stadig, og det samme gjør omsetningen til glede for de 42 butikkene.

Fra onsdag til lørdag blir det jubileumsaktiviteter rundt omkring på senteret. I tillegg til jubileumsaktivitetene som senterledelsen har organisert så vil også veldig mange av butikkene bidra til feiringen med aktiviteter og overraskelser.

Feiringen av jubileet starter allerede i dag, onsdag, med stor pølsefest klokken 12.00. Det blir også utdeling av overraskelser til kundene.

Torsdag vil klovnen Ekko underholde, mens klovnen Cathrine deler ut gratis popcorn mellom klokken 14.00 og 18.00. Fra klokken 12.00 vil Grandiosa-bilen by på smaksprøver. Hele dagen kan kundene konkurrere om å finne bursdagsgaver som er gjemt rundt på senteret og med det være med i trekningen av tre gavekort a 3000 kroner. Fra klokken 18.00 blir det også mulig å treffe den syngende bløtkaken Rosalita Marsipan som i en fantastisk bløtkakekjole synger bursdagssangen rundt omkring på senteret.

Fredag blir det igjen besøk av Grandiosa-bilen fra klokken 12.00. Fra klokken 14.00 byr storsenteret gjestene på cupcakes, kaffe og Mozell.

Lørdag blir det spising av bursdagskake. Klokken 12.00 settes en ti meter lang marsipankake fram, og det bør dermed være en smak til de fleste kundene som er innom. Senteret byr også på kaffe og Mozell. Mellom klokken 12.00 og 16.00 kan alle barn få ansiktsmaling.

Kan feire ti år med vekst

Rygge Storsenter feirer ti-års jubileum denne uka. Det har vært ti år med vekst og ikke minst stabilitet. Cirka 75 prosent av butikkene har vært med i alle disse ti årene. 50 av senterets totalt 300 ansatte var på plass da Rygge Storsenter åpnet dørene i 2007. En av disse var senterleder Lene Hanche Hafskjold.

Når vi ber senterleder Lene Hanche Hafskjold om å ramse opp de butikkene som har vært med siden starten i november 2007 så er det enklere for henne å fortelle hvilke butikker som har kommet til senere.

Stabilitet
– 75 prosent av butikkene våre har vært med hele veien. Det sier litt om stabiliteten vår, og at leietakerne våre er fornøyde og har det godt her. For over en så lang periode, og særlig i et nytt kjøpesenter, er det ikke uvanlig med større utskiftning en dette, smiler hun.

Senterlederen har vært med siden Rygge Storsenter åpnet sine dører. Det er hun ikke alene om. En sjekk i senterets 42 butikker viser nemlig at hele 50 av de totalt 300 som har sin arbeidsplass her har vært med siden starten.

– Dette er et utrolig hyggelig antall som sier mye om samhold og miljø, og at de ansatte i butikkene trives godt.

Rekordår
Lene Hanche Hafskjold forteller at utviklingen har gått i riktig retning hele veien i disse ti årene.

– Det første hele driftsåret vårt hadde vi en omsetning på 537 millioner kroner. Hele tiden har vi utviklet oss i riktig retning både når det gjelder besøkstall og omsetning. I år regner jeg med at vi ender opp med 722 millioner kroner i omsetning, noe som er 27 millioner kroner mer enn i fjor og selvfølgelig ny rekord.

– Butikkmiksen blir jeg mer og mer fornøyd med, og vi har butikker for kunder i stort sett alle aldre. Vi har 42 butikklokaler og jeg synes vi har en god blanding av bransjer.

Et annerledes senter
Senterlederen mener Rygge Storsenter på flere måter er et annerledes kjøpesenter. – Vi har en god blanding av kjedebutikker og nisjebutikker man ikke finner på andre kjøpesentre.

En del faste kunder kommer fra andre Østfoldbyer, men hovedtyngden av kundene våre er lokale og for de er vi deres faste nærsenter.  Mange er innom daglig eller flere ganger i uka. Tilbakemeldingene er at kundene trives veldig godt her. Vi er et folkelig kjøpesenter med en rolig og behagelig atmosfære.

Spennende framtid
Beliggenheten er også noe Lene Hanche Hafskjold trekker frem som en stor fordel. – Senteret ligger perfekt til, inntil Ryggeveien og Varnaveien og med nærhet til E6. Med tanke på alt som skjer i City Syd-området så går vi en spennende fremtid i møte.

Området er stadig i utvikling med nye næringsetableringer og bygging av hundrevis av boliger. Spennende er også det som skjer etter 2020 når Rygge og Moss blir til en storkommune. Da blir vi liggende midt i hjertet av den nye storkommunen, smiler senterlederen som har mye å glede seg til i tiden framover.

– Det skjer mye på senteret i ukene framover. Først skal vi ha stor feiring av ti-års jubileet, deretter blir det åpning av Kitch’n-butikken 16. november, Black Friday 24. november og for ikke å snakke om julehandelen i 2017.

Av Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Rygge Storsenter 10 år: Fire dagers bursdagsfest for hele familien

Siste

To Top