Ertnes kjøtt, Moss
Mat & Drikke

Raspeballene tilbake hos Ertnes

Jon Ertnes har en gledelig melding: Raspeballene fra Signes Raspeballer i Førde er tilbake i hyllene. – Det har vært mange henvendelser fra kunder, og vi er glade for å oppfylle dette ønsket, smiler han.

Det var i fjor høst Ertnes første gang tilbød raspeballene fra Signe. Et tilbud som viste seg å være svært så populært, for på kort tid solgte butikken flere hundre kilo. Men logistikken gjorde det vanskelig å fortsette. Derfor ble raspeballene fra Signe igjen borte fra hyllene. Nå har imidlertid situasjonen endret seg, og Jon Ertnes tar nå sikte på at raspeballene vil bli et fast innslag i hyllene også ellers i året.

– Signes Raspeballer distribueres nå gjennom et engrosfirma i Oslo. Det gjør det mye lettere for oss. Derfor vil det bli lettere for oss å hele tiden fylle opp i hyllene. Da vi startet opp med raspeballene i fjor høst så vi jo fort hvor populært dette er, og mange har spurt oss om Signes Raspeballer kommer tilbake i hyllene, sier Jon Ertnes.

Bra respons
Raspeballer en en typisk vestlandsrett, og Jon Ertnes vet jo at det bor mange fra de kanter her i Mosseregionen, og nå som det er lammesesong er raspeballene et helt nødvendig tilbehør for mange. Det merket Ertnes da han la ut en føler på facebook for å lodde stemningen for å ta inn raspeballer. Aldri har han fått tilsvarende respons.

– Jeg ante ikke at interessen for raspeballer skulle være så stor, for kort tid etter at jeg la ut innlegget på facebook så hadde jeg de første forespørslene i butikkene både ved kanalen og i Varnaveien. Folk hadde tydeligvis ikke lest at dette kun var et innlegg for å lodde stemningen. Derfor bestemte jeg meg fort for å ta inn raspeballene i fjor høst.

Norges beste
Ertnes fikk raspeballene inn i butikkene like før helgen. Signes Raspeballer er både med og uten flesk og i pakninger med både to, tre, fire og fem baller. Signes Raspeballer har fått flere utmerkelser, og ble i «Matkontrollen» på TV2 for to år siden kåret til landets beste av et smakspanel bestående av profilerte kokker.

Lammesesong på hell
Lammesesongen er egentlig på hell. – Det slaktes ikke så mye lenger, så vi får ikke inn de mengdene med hele lam som vi gjorde tidligere. Men vi tilbereder fortsatt masse pinnekjøtt slik at vi skal ha til kundene ut året. Totalt vil det ha gått seks-syv tonn bare med pinnekjøtt når 2018 er over, sier Jon Ertnes.

Signes Raspeball
Det er Signe Nydal som står bak Signes Raspeballer. Fabrikken i Førde håndlager raspeballene som er populære langs hele Vestlandet og i Nordsjøen. Produktet har også fått det ettertraktede  spesialitet-stempelet fra Matmerk. Produksjonen har foregått i over 20 år.

 

Tore Kubberød (tekst og foto)

Raspeballene tilbake hos Ertnes

Siste

To Top