Henry Pongo Moss City Syd
City Syd

Pongo blir største blomsterbutikk i Norge

I god tid før jul kan Henry Pongo ønske velkommen til landets største blomsterbutikk. Butikken i City Syd, som han åpnet 1. desember i fjor, blir nå utvidet til over 2700 kvadratmeter.

Åpningsdagen for det utvidede blomstersenteret har Henry Pongo satt til 1. desember, på dagen ett år etter at han etablerte seg i Lilleeng Helsepark.

– Det kan hende jeg blir ferdig med forberedelsene og åpner et par uker tidligere, men 1. desember er satt som dato, sier Pongo.Han har hatt 1500 kvadratmeter til disposisjon inkludert uteområdene. Med de nye lokalene vil han ha en blomsterbutikk som er over 2700 kvadratmeter, noe som er størst i Norge.

– Så får vi se om vi går konkurs eller ikke, fleiper han.

Henry Pongo er ikke i tvil om at han greier å fylle opp de nye 1200 kvadratmeterne med lokaler.

– Jeg kommer blant annet til å ha cirka 180 kvadratmeter til snittblomstene. På snittblomster er jeg allerede landets største. Ellers så blir det også et kjempeutvalg av potter, og forhåpentligvis bedre plass mellom reolene. Men kjenner jeg meg selv rett så blir det nok fort overfylt her også. Jeg har en svakhet og det er at jeg ikke klarer å si nei når jeg får et tilbud, ler han og ser seg rundt i de nåværende lokalene som han trodde skulle bli romslige.

Henry Pongo garanterer at utvidelsen av butikken ikke skal føre til høyere priser.

– Snarere tvert i mot. Nå har jeg fått en avtale med utleier Lilleeng Helsepark som pr kvadratmeter er bedre enn den jeg hadde. Jeg vil også kunne kjøpe inn enda større kvanta av både blomster og andre ting og dette skal selvsagt komme kundene til gode.

– Vi driver ikke for å tjene mest mulig penger, men blir omsetningen stor nok så blir det litt igjen til oss også. I fjor hadde vi et overskudd på 700.000 kroner, men da hadde vi ikke tatt ut all verdens med lønn. Jeg er fornøyd når det hver måned er nok penger på kontoen til å betale regningene, sier han.

Pongos Blomstersenter omsetter nå for 15 millioner kroner, noe som er en solid økning fra da Henry Pongo drev i Moss sentrum.

– Det er ganske bra med tanke på at vi kun utgjør to og et halvt årsverk. Vi har som målsetting å øke omsetningen til 25 millioner kroner med den samme bemanningen. Men kona og jeg kan ikke telle antall timer vi bruker her.

– Butikken åpner klokken åtte om morgenen og stenger først klokka 20.00. I helgene er det noen timer kortere åpningstid, men vi er her hele tiden. I tillegg ble det i sommer gjerne et par-tre timer etter stengetid også til vanning og rydding. Jeg skal nå investere i bedre vanningssystemer så vi sparer oss for en del arbeid. Men uansett er ikke dette en jobb, det er en livsstil, smiler kremmeren.

Han vil også rose huseierne Lilleeng Helsepark for den nye avtalen.

– Totalt sett har jeg fått en avtale som er til å leve med. Det er hyggelig å registrere at de gjerne vil ha meg her. Vi ble fort enige om den nye avtalen som går over ti år med opsjon på forlengelse.

Før han kan ønske velkommen til de utvidede lokalene så har Henry Pongo en god del å gjøre.

– Vi skal slå ut deler av veggen mellom lokalene, men ikke mer enn at det fortsatt er godt med veggplass. Vi skal også se på mulighetene for å få installert en glassdør som erstatning for branndøren inn til Lilleeng Helsepark. På den måten får kundene innendørs adkomst fra helseparken til blomsterbutikken. Ellers så vil jeg stille ut mye rart jeg har samlet opp gjennom årene i de nye lokalene, sier han.

Av Tore Kubberød (tekst og foto)

Pongo blir største blomsterbutikk i Norge

Siste

To Top