Peppes Pizza, Rygge Storsenter
Rygge Storsenter

Peppes Pizza: Fra kniven på strupen til supervekst

Peppes Pizza på Rygge Storsenter hadde kniven på strupen. Etter noen dårlige år bestemte administrasjonen i Peppes at restauranten skulle legges ned. Men så kom Ove Holtebu og familien på banen.

Peppes Pizza er en av mange som har vært på Rygge Storsenter siden starten i november 2007. Dette har vært en 11 år lang berg og dalbane. For et par år siden så det riktig så ille ut. De tidligere eierne av restauranten ga seg og det var meningen av Ove Holtebu og familien skulle overta. Men Peppes sentralt bestemte heller at restauranten på Rygge Storsenter skulle legges ned.

– Vi fikk imidlertid tryglet dem om å få litt tid. Det fikk vi ja til, sikkert på grunn av mine kontakter i Peppes-systemet. Men vi fikk klar beskjed om at vi ikke hadde all verdens tid på oss på å bevise at Peppes Pizza hadde livets rett på Rygge Storsenter, forteller Ove Holtebu.

Vekst hver måned
Og spenningen om restaurantens eksistens fortsatte etter eierskiftet. – Det første halve året var tungt, og da leiekontrakten med Rygge Storsenter gikk ut så sa Peppes-administrasjonen nei til å forlenge den. Men omtrent samtidig snudde trenden, og siden har det bare gått oppover. I 2017 hadde vi en enorm vekst hver eneste måned. En vekst som langt over andre Peppes-restauranter. Dette har blitt lagt merke til i systemet. Det er mange som er positivt overrasket.

Flere årsaker til suksessen
Han forteller at suksessoppskriften er sammensatt. – Vi satset blant annet med å henvende oss mer mot bedriftsmarkedet. I tillegg har vi vært opptatt av opplæring. Jeg var her selv som gjest før overtakelsen og konkluderte med at kvaliteten var for dårlig på det som ble levert. Vi har vært veldig opptatt av at spesielt bunnene skulle være blant de aller beste i klassen. Det har vi lykkes veldig godt med, for til og med representanter for ledelsen i Peppes har vært her og gitt oss skryt. 

– Men den aller viktigste suksessfaktoren er daglig leder, som er sønnen min Robin Holtebu. Han og samboeren har virkelig stått i det, vært til stede og jobbet knallhardt for å få det til. De to har sammen med de andre ansatte gjort en kjempejobb.

Flytter?
Men det er fortsatt usikkerhet rundt fremtiden for Peppes Pizza på Rygge Storsenter. – Det som er klart er at snuoperasjonen har gjort at Peppes-ledelsen har stor tro på oss. Men om fremtiden blir på Rygge Storsenter er usikkert. Avtalen med senteret er ikke helt i mål. Vi ønsker blant annet at det blir gjort grep som gjør inneklimaet behagelig. Om sommeren er det varmt som i et veksthus, mens det om vinteren er så kaldt at kundene uteblir. Derfor har vi en omsetning hvor kun 35 prosent er fra restauranten mens resten er på takeaway og utkjøring. Sånn kan vi ikke ha det, understreker Holtebu.

Vil bli i City Syd
Han forteller at de på sikt har aktuelle lokaler å flytte til dersom det ikke blir noen løsning på storsenteret.

– Klart er det også at vi gjerne vil bli i Varnaveien og City Syd-området. Området er i sterk vekst, det skjer utrolig mye her og med kommunesammenslåingen blir dette den nye storkommunens naturlige sentrum.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Peppes Pizza: Fra kniven på strupen til supervekst

Siste

To Top