PayRest, Restaurant Ro, City Syd
Mat & Drikke

PayRest: Bestill via app i fred og Ro

På Restaurant Ro kan du snart bestille og betale maten din eller halvliteren via en app. Dermed slipper du vente på servitør og bestillingen går rett til baren eller kjøkkenet. Ro er den første restauranten i Norge med et slikt tilbud til gjestene.

Det er restauranteier Yngvar Andreassen som gjennom sitt konsulentfirma har utviklet appen som er å finne i Appstore på telefonen din i disse dager.

– Dette er en fullservice-app for restaurantbransjen, som gjestene kan bruke til å bestille det de ønsker. Via appen kan gjestene bestille hele måltidet med drikke eller bare en halvliter hvis de kun skal ha det.  Underveis kan man kan tiden supplere bestillingen sin og så betale alt når man skal forlate restauranten, forklarer Yngvar Andreassen.

Fornøyde gjester
Han forteller at målsettingen med appen er å gjøre enda flere restaurantgjester fornøyd med besøket.

– Mange opplever irritasjon over at de føler det tar lang tid før servitøren kommer til bordet deres og at det dermed blir lenge å vente før servitøren kommer til bordet og tar opp bestillingen. Denne ventetiden slipper de dersom de benytter appen. Da kan de legge inn alt de ønsker via telefonen med en gang de kommer til restauranten. Matbestillingen går rett til kjøkkenet, mens drikkebestillingen går til baren. Ønsker de mer å drikke eller spise så sender de bare en ny bestilling via appen.

Fortsatt servitører
Yngvar Andreassen håper at restaurantgjestene skal føle at det blir en bedre effektivitet med dette tilbudet.

– Jeg håper at vi ved å utvikle og innføre appen fører til kortere ventetid og dermed redusere faren for irritasjon. Samtidig er det viktig å understreke at vi ikke fjerner servitørene. De vil fortsatt være der på samme måte som nå, for det er sikkert en del gjester som ønsker å bestille mat på den tradisjonelle måten. Det er sikkert en del gjester som ikke føler seg bekvemme med digitale hjelpemidler.

Først i Norge
Andreassen forteller at de har testet ut en betaversjon av appen på Restaurant Ro slik at man kunne finne ut av svakheter og styrker før alfaversjonen ble lansert i appstore. Ro er naturlig nok den første restauranten i Norge som tar i bruk dette tilbudet til gjestene.

– Men vi håper jo at dette er noe mange restauranter ønsker å ta i bruk. Vi har jobbet tett opp mot vår kassaleverandør under utviklingen. Dette systemet brukes av mange restauranter rundt i Norge. Men det vil også være fullt mulig å tilpasse appen opp mot alle de andre systemene norske restauranter bruker.

Eget firma
Payrest er navnet på appen. Yngvar Andreassen forteller at de vil gå aktivt ut i restaurantbransjen for å selge inn systemet.

– Vi vil opprette et selskap med samme navn som appen. Etter en forsiktig oppstart på Restaurant Ro vil vi ta kontakt med andre restauranter rundt i Norge og vise hva vi kan tilby. Vi vil tilby et system restaurantene kan kjøpe og integrere i sine kassasystemer. Deretter betaler de en månedlig leie. Det er ikke alle restaurantkonsepter appen passer til, men potensialet er helt klart stort.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

PayRest: Bestill via app i fred og Ro

Siste

To Top