Restaurant Ro Moss
Vingparken

Skal få mossingene til å spise ute midt i uka

Etter et par års drift kommer det nå nye eiere inn på Restaurant Ro i Vingparken. De to stjernekokkene Ola Nilsson og Stephen Hamilton har i en årrekke gjennom selskapet Gastro Public drevet flere restauranter i Oslo med stor suksess. Nå ønsker de å løfte Restaurant Ro.

– Utgangspunktet er veldig bra. Størrelsen på både restaurant og uteservering er veldig bra, og stilmessig er Ro i toppskiktet i Moss. De tidligere eierne har gjort så godt de kunne, og vi ser at det er brukt mye penger på stedet. Nå skal vi få mossingene til å spise ute ikke bare i helgene men også midt i uken, smiler de to.

De to nye driverne har allerede vært hyppig å se i Ro-lokalene, men det er nå fra 1. mai de formelt overtar.

– Vi har sett på mulighetene, snakket med ansatte og lagt våre planer. Det blir en endring i menyen fra starten, med en større forskjell på lunsjmenyen og middagsmenyen enn det har vært.

Senere i mai blir det et helt nytt vinkart og suksessivt utover sommeren og høsten vil vi gjøre de endringene vi mener må til for at Restaurant Ro skal få en solid omsetning, sier de og understreker at dette er en virksomhetsoverdragelse som innebærer at samtlige ansatte er med videre.

Opptatt fram til høsten
Årsaken til at de store endringene først kommer til høsten er at både Ola Nilsson og Stephen Hamilton er fullt opptatte til over sommeren.

– Ola kommer til å jobbe med restaurantene i Oslo. Siden jeg bor på Ekholt så kommer jeg fra høsten til å ha min base på Restaurant Ro. Men jeg kommer ikke til å ha den daglige ledelsen selv, det skal vi finne rett person til, sier Stephen Hamilton.

Ikke show og konserter
Han forteller at de på Restaurant Ro kommer til å ha hovedfokus på mat og drikke. – Har folk lyst til å se en konsert eller et show så er det flere andre muligheter i Moss. Vi skal tilby folk god mat og en hyggelig opplevelse rundt måltidet. I sommer håper vi folk kommer for å kose seg på den flotte uteplassen vi har. Her vil vi blant annet tilby ferske blåskjell levert fra Oslo hver dag.

– Vi kommer også til å invitere til mat- og drikke-relaterte opplevelser som «Winemakers dinner» med store produsenter fra Italia og Frankrike. Det blir også gjestespill fra kokker fra andre restauranter.

Bred bakgrunn
Ola Svensson og Stephen Hamilton har en lang og bred bakgrunn i restaurantbransjen. Begge er utdannet kokker. Engelske Stephen kom til Oslo for å jobbe på Aqua i 1998. Her møtte han svenske Ola som også skulle det samme. Siden har de vært venner og kollegaer i forskjellige sammenhenger. Begge har jobbet som kokk i flere land, men kommet tilbake til Norge for å jobbe sammen. Blant annet drev de to i mange år Madsrudgården sammen, og nå er de involvert i flere av hovedstadens restauranter.

Ola Svensson, som har fagbrev både som snekker og kokk, har blant annet jobbet tre år for den velkjente mossingen Eivind Helstrøm på Bagatelle. Mange mossinger kjenner kanskje igjen Stephen Hamilton fra både Refsnes Gods og fra Gudegården som han drev i tre år. Nå jobber Hamilton også som konsulent for Fursetgruppen som er inne i restauranter som Ekebergrestauranten, Gamle Logen og Maaemo for å nevne noen.

Ingenting er fredet
Og for de som lurer på hvordan det går med noen av de mest solgte rettene på Restaurant Ro sin meny så forteller Ola Svensson og Stephen Hamilton at ingenting er fredet.

– Vi har allerede fått tilbakemeldinger fra folk som pent ber oss om at vi ikke gjør noe med hamburgeren. Der må vi nok skuffe folk, for vi syntes ikke den var så god. Men vi lover en kvalitetshamburger laget av de beste råvarer. Og når det gjelder pizza så vil vi fortsatt ha det. Men vi kommer med en pizzameny i napolitansk style, sier de.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Skal få mossingene til å spise ute midt i uka

Siste

To Top