Helse & Velvære

Signerer boka si på storsenteret

Mossekvinnen Nina Merete Almås har tidligere i år lansert boka «Plutselig hadde jeg brystkreft». Nå signerer hun boka på Rygge Storsenter. Det skjer lørdag 20. oktober.

Ann Karin Bøe hos Norli Bokhandel på Rygge Storsenter forteller at det var Nina Merete Almås som selv tok kontakt for å signere bøker.

– Hun ønsket å gjøre dette som et tiltak i forbindelse med Rosa Sløyfe-aksjonen som avsluttes den samme helgen. Boka har ikke vært blant de mest solgte hos oss men vi setter den godt synlig og håper kundene våre benytter sjansen til å skaffe seg en interessant bok fra en lokal forfatter. 

– Jeg er veldig spent på responsen lørdag, og minst like spent er Nina Merete Almås som aldri har vært med på boksignering tidligere. Men det går nok veldig bra, smiler Ann Karin Bøe hos Norli.

Dersom hun overlevde
BBF Magasinet har tidligere fortalt Nina Merete Almås sin historie. Om bakgrunnen for at hun ble forfatter, kreftsykdommen og boka «Plutselig hadde jeg brystkreft» som ble lansert ved påsketider i år. Mossekvinnen bestemte seg for å skrive bok dersom hun overlevde sykdommen.

Det var i november 2015 Nina Merete Almås fikk beskjed om at hun hadde brystkreft med spredning til lymfene.

– Jeg hadde merket en kul i området mellom brystet og armhulen og selv om jeg fryktet det verste så var beskjeden et sjokk. Selv om statistikken viser at overlevelsesgraden er stor så tenker man det verste og at man selv er blant de som ikke klarer det. Jeg var derfor sikker på at jeg skulle dø og at jeg hadde åpnet kistelokket, fortalte 51-åringen.

Ni tøffe måneder
Hun begynte å skrive dagbok, som en terapi gjennom den lange og slitsomme behandlingsperioden.

– Da bestemte jeg meg for at dette skulle bli til en bok dersom jeg overlevde. En bok i solidaritet med alle kvinner som får brystkreft og deres pårørende. 

Kreftkulen Nina Merete Almås hadde var så stor at hun raskt ble satt under behandling på Radiumhospitalet. 

– Behandlingen startet 3. desember, og fram til 10. august 2016 var jeg gjennom totalt 15 behandlinger med to typer cellegiftkurer. Brystbevarende operasjon og 23 strålebehandlinger. Det ble ni intensive og knalltøffe måneder. 

Fantastisk nettverk
Nina Merete Almås skryter av det nettverket hun hadde som støtte gjennom den tunge sykdomsperioden.

– Familie, venner, ja hele nettverket stilte opp på en fantastisk måte. Jeg dro aldri til sykehuset for cellegiftbehandling alene. Det var alltid noen med meg. Samtidig var jeg veldig åpen overfor alle rundt meg om både sykdommen og det jeg opplevde. Jeg tror det bidrar til mindre redsel. 

Den norske kreftforening har for øvrig lagt ut «Plutselig hadde jeg brystkreft» som en av bøkene de anbefaler. Det er Kolofon Forlag som står for utgivelsen. 

Flere signeringer
Det blir en rekke forfatterbesøk og signeringer på Norli på Rygge Storsenter i ukene framover mot jul. Både av lokale forfattere og kjente bestselgere. Det blir dermed mange muligheter til å skaffe gode og signerte julegaver til de leseglade.

Først ute er som sagt Nina Merete Almås som kommer førstkommende lørdag. Deretter får Norli besøk av krimforfatter Lene Lauritsen Kjølner lørdag 27. oktober, som på Juritzen Forlag har gitt ut «I de beste sirkler». Hun er på plass i butikken fra klokken 13.00. 

Øvrig program for forfatterbesøk i tiden framover mot jul er som følger:

Onsdag 7. november klokken 15.00 kommer Eystein Hanssen, og to timer senere avløses han av Jan Ove Ekeberg.

Lørdag 10.november kommer Gladkokken som skal både signere bøker og servere mat fra klokken 13.00.

– Vi jobber med flere signeringsarrangementer i tiden framover og har mye på gang. Men vi vil ikke røpe noe før avtalene er 100 prosent i boks. Det jeg kan si er at det er flere store navn på gang, smiler Ann Karin Bøe hos Norli på Rygge Storsenter.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Signerer boka si på storsenteret

Siste

To Top