Nisse tog Høyden, Moss
City Syd

2018: Samles om nissetoget

En større del av Varnaveien og City Syd samles om årets nissetog i området. Når folkefesten finner sted torsdag 29. november 17.00, så blir det en større og utvidet fest med et nissetog som også går en litt annen rute enn før.

Tina Lorentzen har ikke jobbet mer enn noen uker som prosjektleder for handelsområdet Høyden, City Syd og Varnaveien. Men allerede har hun rukket å få en god kommunikasjon og et godt samarbeid med Rygge Storsenter og andre store aktører i området som Trine Wahl fra M8 Eiendom AS.

Innom Lilleeng
Det første resultatet av samarbeidet vil publikum merke når årets nissetog blir arrangert.

– Det blir en ny rute i år. Nissetoget starter der det alltid har gjort ved M8-senteret. Men i år skal nissetoget gå runden rundt Lilleeng Helsepark før det som alltid ender opp på Rygge Storsenter. Denne endringen var alle positive til, smiler Tina Lorentzen.

Utvidet innhold
Hun forteller at nissetoget og arrangementet rundt vil inneholde alt det som folk har blitt vant til. 

– Barna får utdelt lykter med lys, Lions er på plass, det blir stor traktorkortesje med hengere som barna kan sitte i, den gamle brannbilen kommer julepyntet, det blir korps med julemusikk, tenning av julegran utenfor storsenteret og utdeling av juleposer på Rygge Storsenter.

– Men det blir også noen små nye innslag. Blant annet skal NAF delta. De stiller med sin maskot «Naffen» som skal dele ut reflekser til alle barna. I tillegg kommer det en gjeng med nissejenter som deler ut pepperkaker. 

Belysning neste år?
Tina Lorentzen lover at de kommer til å jobbe med å utvikle julearrangementet ytterligere neste år.

– I år begrenset planene seg på grunn av tiden. Jeg har ikke jobbet her mer enn noen uker. Men neste år håper vi på store endringer. Blant annet har jeg som målsetting å få på plass en skikkelig vinterbelysning i Varnaveien. Dette er tidkrevende og kostbart, men vil skape en flott stemning. Hvordan vi skal finansiere det har jeg ikke kommet fram til. Det var en felles belysning i området tidligere, men den virker dessverre ikke lengre. 

Gi julegaver
De siste årene har det vært mulig å gi julegaver til barn og unge i distriktet som trenger en ekstra håndsrekning og oppmuntring. Dette har vært i regi av Moss i Sentrum og Bylab Moss. Nå utvides denne ordningen også til City Syd.

– Vi synes dette er et så bra og viktig tiltak at vi gjerne vil være med. Derfor vil det i år også bli mulig å gi gaver til barn og ungdom som trenger det i Lilleeng Helsepark. Her blir det satt opp et juletre som folk kan legge gavene under. 

Treet blir satt opp 3. desember, og det blir mulig å gi gaver fram til 17. desember, sier Tina Lorentzen, prosjektleder for City Syd. Et navn som kan gå inn i historien om kort tid. Tina Lorentzen har nemlig en navneendringskonkurranse gående, hvor de som har gode forslag kan sende inn de. 

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

2018: Samles om nissetoget

Siste

To Top