Knut Eigil Nesselquist, Moss, Ekholt
Hjem & Fritid

Knut Eigil Nesselquist ny daglig leder i Ekholt Ballklubb

Etter først noen år i Moss Dagblad og så 25 år i Moss Avis som sportsjournalist gjør Knut Eigil Nesselquist et karrieresprang. Nå blir mossingen daglig leder i klubben i sitt hjerte, Ekholt Ballklubb. I første omgang for et år, men som han selv sier: – Jeg håper det blir min siste jobb.

Som sportsjournalist i Moss gjennom 25-30 år har det selvsagt blitt mye fotball for Knut Eigil Nesselquist. Tusenvis av kamper har han vært på fra syvende divisjon til europacup med Moss FK. Innimellom jobbingen har han også engasjert seg i nærmiljøklubben Ekholt Ballklubb. Her har barna spilt fotball og her har han selv trent lag. Knut Eigil Nesselquist har tilbrakt atskillige timer på klubbhuset og kunstgresset opp gjennom årene. 

Prøveår
Nå blir kunstgresset og klubbhuset ved Ekholt skole hans faste tilholdssted. I hvert fall for det kommende kalenderåret. Nesselquist skal jobbe heltid for Ekholt Ballklubb for å utvikle klubben både administrativt og sportslig.

– I første omgang har jeg fått ett års permisjon fra jobben i Moss Avis. Å ansette daglig leder er noe helt nytt og et stort løft for Ekholt Balllklubb. Selv om klubben har sunn og god økonomi og slett ikke er så liten lenger, så skal stillingen finansieres og forsvares. 

Dermed får jeg et år på meg til å bevise og klubben et år til å finne ut av om dette er en god løsning for dem. Jeg håper selvsagt at jeg lykkes, at jeg kan jobbe for Ekholt BK i mange år og at dette blir min siste jobb, smiler Knut Eigil Nesselquist selv.

Mange oppgaver
Han forteller at stillingen han starter i fra 1. januar 2019 innebærer så langt mer enn å være daglig leder plassert på kontor.

– Jeg kommer også til å være sportslig leder med oppgaver knyttet opp mot A-laget og juniorlaget. I tillegg skal jeg trene gutter-13. Men det er mange forskjellige ting som skal gjøres i klubben og jeg håper at jeg blir en god avlastning og støttespiller for alle de frivillige som gjør en kjempejobb for Ekholt Ballklubb.

En klubb i vekst
Mossingen gleder seg stort til å jobbe heltid for Ekholt Ballklubb. En klubb som har hatt en enormt flott utvikling de siste årene.

– Det gror godt både på gutte- og jentesiden i klubben. Med 400 aktive barn fordelt på 35 lag så er det bare Sprint/Jeløy som er større enn oss i regionen. De siste årene har Ekholt som boområde vært gjennom et generasjonsskifte. Godt voksne mennesker har flyttet ut, mens flere barnefamilier har kommet hit. 

Ambisjoner
Ekholt Ballklubb har flere ambisjoner.  – Viktigst er det at vi skal være en god arena for barn og ungdom, hvor det viktigste er at vi gir spillerne gode holdninger på veien til voksenlivet framfor at de blir gode fotballspillere.

– Samtidig er det selvsagt hyggelig dersom vi også får fram gode fotballspillere og har suksess på banen. Blant annet håper vi at damelaget vårt klarer opprykket til andre divisjon, mens herrelaget bør opp til femte divisjon, sier Knut Eigil Nesselquist.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Knut Eigil Nesselquist ny daglig leder i Ekholt Ballklubb

Siste

To Top