Korpus Moss
Sport

Korpus tilbyr det meste!

Ønsker du å trene apparater, prøve crossfit, eller å svømme? Eller hva med en vennskapelig squaskamp med kompisene? Alt dette kan du gjøre på Korpus.

Tekst og foto: Hege Halvorsen

– Vi er det treningssenteret med flest valgmuligheter i Moss. Vi har 2000 kvm å utfolde oss på og vi har mange hyggelige og fornøyde medlemmer, sier eier Janne Andreassen.

Hun tar oss med på en runde og vi får snakke med flere av medlemmene. I bassenget finner vi Tor-Erik Bjurstrøm som har trent på senteret litt over et år.

– Jeg veide det meste 170 kilo, og vært igjennom en gastric bypass operasjon. Jeg har gått ned fra 160- til 88 kilo siden jeg begynte å trene her. Jeg trener mye og ofte for å bli kvitt kiloene, og er her mellom tre og fem timer, fem dager i uka, sier han

Men han påpeker at han ikke trener aktivt i så mange timer.

– En av grunnene til at jeg valgte Korpus som treningssenter er at de har basseng. Det at jeg kan trene og svømme på samme sted er jeg veldig glad for. I tillegg har senteret dampbadstue hvor det er veldig deilig å sitte etter en god økt. Jeg stortrives, og sitter alltid litt i resepsjonen og prater med andre medlemmer og de som jobber her også. Det sosiale er en viktig del av motivasjon for treningen og da går timene fort, sier Bjurstrøm.

Møtestedet
Korpus har en egen gruppe som heter Crossfit Moss. De blir trent av amerikaneren Jeffrey, som har militær utdannelse og bakgrunn innen kampsport.

– Mange som er med på crossfit-timene har stillesittende jobber, og trenger å tøye og bøye for å få i gang kroppen. Det gjør vi her, forteller han.

Timen vi er vitne til er det ikke bare å møte opp på.

– Dette handler mye om teknikk. Alle som ønsker å delta på timene må gjennom et åttetimers introduksjonskurs hvor de lærer teknikk for å trene trygt og riktig, sier han.

Andrea er med på timen og skryter av timen, og Jeffrey.

– Crossfit er kjempegøy
Det er en god blanding av kondisjon, vektløfting og bruk av egenvekt.
Oppvarming kan være fotball og kanonball. Jeg vil beskrive timen som en god, gammeldags gymtime. Likte du gym på skolen bør du prøve dette. Jeg er her tre til fire dager i uka fordi det er så gøy og fordi det er så mange hyggelige folk på timen, sier hun.

Squash-hallene som de har tre av, er også populære og godt besøkt. Her møter vi kameratene Jeff Canny og Kjell-Magne Edvardsen midt i en kamp.

– Vi er en kompisgjeng som treffes to til tre ganger i uka. På denne måten får vi til å treffes og vi får trent samtidig. Det er veldig gøy og en fin måte å være sosial med venner på, sier Canny og Edvardsen.

Korpus tilbyr det meste!

Siste

To Top