Søndre Kallum Gård Moss City Syd
Hjem & Fritid

Klare for en hektisk sommer

På Kallum Søndre er ekteparet Ann Elizabeth og Karl Otto Molvig klare for å ønske det kunstglade publikum velkommen til nok en sommersesong. Så langt er det klart at 18 kunstnere får muligheten til å stille ut sine arbeider denne sommeren. 10. juni åpner dørene på kulturinstitusjonen i City Syd.

– Det blir to og en halv hektiske måneder fram til vi stenger dørene 20. august. Vi kan love publikum mye bra og spennende kunst og kunsthåndverk. I år blir det også litt forandringer i det som stilles ut. Det blir et større spenn i arbeidene. På veggene blir det som vanlig bilder, men vi kommer til å bruke mye plass på kunsthåndverk som smykker, trearbeider, glass og glassmykker, toving, tekstil og keramikk, sier Ann Elizabeth Molvig.

To ukers utstillinger
Dette er den åttende sesongen Kallum Søndre inviterer publikum til utstillinger, og som vanlig blir det åpent lørdager og søndager fra klokken 12.00 til 16.00. De som har valgt å legge helgeutfluktene til gården har  alltid fått noe nytt å se på, for det har vært nye utstillinger hver eneste helg.

– Det blir det en forandring på i år. Både kunstnerne og publikum har bedt oss om at vi ikke bytter utstillinger så ofte. Tilbakemeldingene fra de besøkende har vært at de gjerne bruker en helg på å bestemme seg for om de vil kjøpe noe og at de da gjerne vil komme tilbake og foreta et kjøp. Derfor velger vi i år å la utstillingene henge i to helger, og vi håper det blir tatt i mot med glede.

Ventelister
De 18 kunstnerne som så langt har fått klarsignal til å stille ut på Kallum Søndre denne sommeren er i all hovedsak lokale.

– Med unntak av to kunstnere som har Oslo som adresse så er alle fra Mosseregionen. Det blir en fin blanding av ferske utstillere og gamle bekjentskaper for de som besøker oss. Vi vil veldig gjerne gi nye utøvere en sjanse til å vise fram hva de lager. Ikke alle utstillinger selger like bra, men det betyr ikke så mye. Det som er viktigst er at mange har opplevd gleden av å kunne vise fram det de står for. For en del av de som stiller ut her er det aller første gang de presenterer seg for et publikum og for noen er dette et langt skritt.

Ann Elizabeth Molvig forteller at det ikke er noe problem å fylle opp lokalene til hver utstilling.

– Vi har en enorm pågang fra folk som vil delta, og det er faktiske lange ventelister. Derfor forsøker vi å få plass til så mange som mulig i løpet av en sommer. Vi har foreløpig gitt klarsignal til 18 kunstnere, men jeg håper vi får plass til enda flere.

Åpner 10. juni
På åpningsutstillingen 10. juni blir det en fin blanding av gamle og nye bekjentskaper for de besøkende på Kallum Søndre.

– Per Arne Strømnes har vært med siden vi startet og er utrolig populær. I tillegg starter vi opp sesongen med Gerd Valebjørg med døtre, Marit Abrahamsen, Amme-Hilde Bageron og Mette Brynildsrud. Vi er også glade for at vi i sommer får stille ut Amund Rydlands bilder. Den tidligere rådmannen i Moss var den første som stilte ut her. Nå er han dessverre død, men jeg er glad hans kone Jorunn lar oss få se hva han jobbet med til det siste.

3500 besøkende
Ann Elizabeth Molvig håper nå det blir en knallsommer med mye pent vær.

– Da blir det folksomt på tunet vårt. I løpet av fjoråretssesong  hadde vi cirka 3500 besøkende innom. Vi håper enda flere får lyst til å nyte sommeren med oss. I tillegg til kunsten så vil vi som vanlig servere kaffe, sveler og annen hjemmebakst, smiler hun.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Klare for en hektisk sommer

Siste

To Top