Moss høyden. Lilleng
City Syd

Gi en gave til unge som har det tøft

I et par år har Moss i Sentrum og Moss Bylab hatt innsamling av gaver til barn og unge som har det litt tøffere i hverdagen enn sine jevnaldrende. Nå har Tina Lorentzen sørget for at også City Syd er med på innsamlingsaksjonen.

Prosjektlederen for handelsområdet Høyden, City Syd og Varnaveien har nemlig inngått samarbeid med Moss i Sentrum og Moss Bylab om at også kunder og beboere i City Syd får sitt eget punkt hvor de kan legge gaver til barn og unge som har det tøft. Dette blir juletreet som settes opp i Lilleeng Helsepark. Fra 3. desember og fram til 17. desember blir det mulig å legge gaver her.

– Vi synes dette er et så bra og viktig tiltak at vi gjerne vil være med. Derfor vil det i år også bli mulig å gi gaver til barn og ungdom som trenger det i Lilleeng Helsepark. Her blir det satt opp et juletre som folk kan legge gavene under. Treet blir satt opp 3. desember, og det blir mulig å gi gaver fram til 17. desember, sier Tina Lorentzen.

Moss i Sentrum og Bylab har opplevd en kjemperespons på aksjonen hvor folk har kunnet legge gaver under juletreet på Bylab. Det første året kom det inn over 150 gaver, og i fjor ble det enda bedre respons.

Kristin Utakleiv i Moss i Sentrum er overveldet over responsen. 

– Dette viser at det er mange rause og gavmilde mennesker der ute. Det blir jo smekkfullt under juletreet hvert eneste år.

Hun oppfordrer giverne til å tenke litt utradisjonelt når de skal gi gaver.

– Vi er selvsagt også glade for alle typer gaver, men disse barna og ungdommene trenger kanskje positive opplevelser i hverdagen mer enn noe annet. Vi får inn mange pakker, men det er også mange som følger denne oppfordringen om å gi opplevelser. Også giverne synes dette er en flott ide. Flere har fortalt oss at de bare venter på muligheten til igjen å glede noen barn og unge med en god opplevelse.

Kristin Utakleiv forteller at de fleste typer opplevelser vil være  et lyspunkt i hverdagen til de som mottar gaven.

– I fjor var det flere som ga kinobilletter eller tur til badeland. Det er opplevelser som de fleste barn og unge setter stor pris på. Men det er opp til den enkelte hva de ønsker å gi, og en positiv opplevelse kan være så mangt.

Kristin Utakleiv håper antall julegaver vil fortsette å øke. Det er det jo en stor mulighet for siden de nå også har fått med City Syd på laget.

– Vi oppfordrer alle til å gi. I julens kjas og mas, hvor de fleste bruker store summer på julegaver så håper jeg så mange som mulig tar seg råd og tid til å være litt medmennesker. Det er jo det jula handler om. Jeg er sikker på at alle som på en eller måte bidrar til de som har mindre enn seg selv føler det er godt å kunne gi.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Gi en gave til unge som har det tøft

Siste

To Top