Hva slags drikke kan jeg lage hjemme?

Det mange ikke vet er at det er overraskende enkelt å lage en rekke smakfulle drikkevarer hjemme i sitt eget hjem. Dette er drikke både barn og voksne kan kose seg med!

Iste

Dette er nok en av de aller letteste måtene å lage drikke på. Det er lett å blande sammen te og vann, deretter tilsetter du for eksempel eple eller appelsin. Kanskje til og med fersken? Dette setter du i kjøleskapet for å brygge. Etter et par timer heller du teen over is og du vil ha en fantastisk frisk iste. Det finnes en rekke oppskrifter du kan følge avhengig av hvilken frukt det er du liker best.

Alkoholfri ingefærøl

Dette er en drikk som er utrolig lett å lage, det tar bare litt tid. Det du først må gjøre er å lage en starter. Dette gjør du ved å blande vann, sukker og ingefær i en krukke. Dette står ute på kjøkkenbenken og hver dag tilsetter du sukker og ingefær til det begynner å bruse. Det betyr at starteren er klar til å brukes. Deretter kan du lage ingefærølen. Da koker du opp vann og tilsetter sukker og ingefær og lar det koke mellom 5-8 minutter. Når det har kokt ferdig setter du væsken til side for å kjøles ned. Når den blir romtemperatur tilsetter du litt av starteren du har laget og deretter kan du helle ingefærølen på flaske med kork. Hver dag må du “rape” denne ingefærølen, hvis ikke kan flasken sprenge. Etter omtrent tre dager vil ingefærølen din være klar for å drikkes. Da bør du sette den i kjøleskapet slik at den får en kald og frisk smak. Du kommer aldri til å ville kjøpe ingefærøl igjen, fordi du kan lage din egen.

Hva slags drikker er det du liker å lage hjemme?