By Friedman
Hjem & Fritid

Sylvia Fridman: Visste du at du kan få skreddersydd din egen dress i Moss?

Moss har alt du trenger både til hverdags og fest. Festantrekket sørger Sylvia Fridman for. Gjennom By Fridman i Lilleeng Helsepark tilbyr hun skreddersydde dresser og italienske skreddersydde sko. – Her kan alle designe sin egen dress eller smoking, smiler hun.

33-åringen fra Ekholt har i hele sitt liv vært interessert i sying og design. Nå driver hun både Glam Room og By Fridman i Lilleeng Helsepark. Gjennom By Fridman tilbyr hun nå skreddersydde dresser til butikkpriser.

– Når jeg sier butikkpriser så velger jeg å se bort fra Dressmann. Men prisene jeg har er ikke uvanlige for dresser av god kvalitet i butikker, og her får du samtidig en dress du har designet selv og som er sydd hos en profesjonell skredder, sier Sylvia Fridman.

Profesjonelle skreddere
Selv om hun syr mye selv så har eieren av butikken overlatt syingen av dressene til andre.

– Jeg benytter meg av flere svært dyktige og profesjonelle skreddere ute i Europa. Dette er folk jeg har gjort meg godt kjent med, som jeg har valgt ut og som jeg i tillegg følger opp på alle måter når de har oppdrag for meg slik at kundene skal bli kjempefornøyd. Det samme er tilfelle med skoene som sys av italienske skreddere med skinn fra Italia.

Stadig flere kunder
Det siste året har Sylvia Fridman merket at stadig flere ønsker seg en skreddersydd dress.

– Det er ikke alle som er A4 og som glir rett inn i en dress du får kjøpt i butikken. Faktum er vel at de færreste er A4. Noen har kortere eller lengre armer, andre er bredere over skuldrene eller tykkere rundt halsen og må derfor ha en skjorte som er altfor stor ellers. 

– Når man kjøper dress så er jo det også en investering man gjør for flere år. En dress eller smoking varer lenge, så sant man ikke endrer kroppsfasong veldig. Når mine skreddere syr dressene så legges det også inn litt ekstra så dressene kan sys ut litt ved en senere anledning dersom man skulle legge på seg noen kilo. 

Mange bruksområder
Sylvia Fridman påpeker også at dressen eller smokingen kan brukes ganske så mange ganger i løpet av et år.

– Jakke og bukse kan brukes både sammen og hver for seg. En smokingjakke sammen med for eksempel en dongeribukse er rålekkert, stilig men samtidig ikke for pyntet. Og smokingbuksene vi leverer mangler stripa i siden, slik at de kan brukes til flere anledninger.

Sy-familie
At Sylvia Fridman startet med søm og sying er ingen tilfeldighet. Ekholt-jenta er genetisk belastet. Søm har vært en del av familien i mer enn 50 år, og moren drev Fridmans Pelsverksted i Moss. Her vanket gjerne Sylvia etter skoletid, og det var her hun sydde sitt første plagg. Dette var en boblejakke til hunden!

– Jeg syr fortsatt mye selv, men har valgt å sette bort det meste av oppdrag til profesjonelle skreddere. Da kan jeg heller bruke tiden på kundeoppfølging og alt det andre av oppgaver som følger med butikken, sier Fridman som selvsagt også tilbyr festantrekk til damer.

Siden Glam Room ble åpnet har virksomheten blitt stadig utvidet og utviklet både i areal og tjenester som tilbys. Nå har totalt syv bedrifter plass under Glam Room-paraplyen. 

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Sylvia Fridman: Visste du at du kan få skreddersydd din egen dress i Moss?

Siste

To Top