City Syd Moss Mat Food truck
City Syd

Oppfyller drømmen med food truck i City Syd

Ekteparet Trinh Nguyen og Phong Nguyen er lidenskapelig opptatt av å lage mat, og har i flere år har de hatt en drøm om å starte sitt eget spisested. Nå oppfyller de drømmen med en food truck. Det rullende spisestedet har sin faste plass på parkeringsplassen ved rundkjøringen på Høyden.

Mange har kanskje lagt merke til vogna som er på plass på den øvre parkeringsplassen ved Skeidar, inntil rundkjøringen som knytter sammen Ryggeveien, Øreveien og Høydaveien. Dette er det nyeste tilskuddet til et etter hvert så mangfoldig tilbud av spisesteder og matservering i City Syd. Non La er navnet på det nye mattilbudet, og bak dette tilbudet står ekteparet Trinh Nguyen og Phong Nguyen.

– Mannen min og jeg har en lidenskap for å lage mat, og har etter hvert blitt så flinke at vi gjerne vil gjøre noe mer ut av det. Vi har i flere år snakket om å starte vårt eget spisested, men det har kostet for mye for oss å skaffe lokaler, forteller Phong Nguyen.

Rask prosess
I mai fikk drømmene deres om å drive et spisested ny næring, for da kom de over løsningen som kunne passe dem.

– På finn.no fant vi et firma i Bergen som skulle selge en food truck. Siden har ting gått veldig fort. Vi satte i gang prosessen med en gang og på bare noen få måneder så er vi på plass. Vogna er helt ny og vi har skaffet det inventaret som trengs til et fullverdig kjøkken.

Trafikknutepunkt
Og nå er ekteparet som er bosatt i Våler på plass med byens første food truck ved et av distriktets mest trafikkerte knutepunkter, og kundene har begynt å strømme til.

– Da vi kom på ideen om food truck så var dette vårt førsteønske for plassering. Det passerer utrolig mange biler i løpet av dagen, parkeringsplassen er stor og romslig og det skjer veldig mye spennende i Varnaveien og City Syd-området. Her bygges det både massevis av nye boliger og etableres en rekke nye bedrifter.

Liten meny
Det er Trinh Nguyen som driver Non La, men begge skal jobbe fulltid i vogna.

– Han skal ekspedere kundene og hjelpe til med matlagingen, men det er jeg som skal være kokken. Det er god plass til at to jobber her, smiler Phong Nguyen om det åtte kvadratmeter store spisestedet.
Hun forteller at maten de selger hovedsakelig er tradisjonell vietnamesisk mat.

– Det er den maten vi har laget selv og som vi har blitt eksperter på. Vi satser fra starten på en relativt liten meny med rimelige priser. Med ikke altfor mange retter på menyen så vil også råvarene hele tiden være ferske og førsteklasses.

Oppfyller drømmen
Ingen av de to har drevet restaurant eller spisested tidligere, men Phong Nguyen tror likevel at dette skal gå veldig bra.

– Da denne sjansen til å oppfylle drømmen kom så måtte vi bare slå til. Vi har som sagt begge et lidenskapelig forhold til mat, og min mann er vokst opp i Vietnam med en familie som alltid har drevet restaurant. Og lager vi så god mat at kundene kommer så vil dette gå bra. Vi håper også at vi etter hvert kan få sjansen til å ansette ekstrahjelper så vi slipper å stå her fra morgen til kveld hver eneste dag.

– Selv om det allerede er mange spisesteder i distriktet så representerer vi noe annerledes. Skulle det vise seg at det likevel ikke går så kan vi i hvert fall si at vi har forsøkt, for dette har som sagt vært en drøm, smiler Phong Nguyen.

Non La er hovedsakelig basert på take away, men det blir noen sitteplasser utenfor som folk kan benytte i sommerhalvåret. I tillegg satser ekteparet på levering til bedrifter og catering.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Oppfyller drømmen med food truck i City Syd

Siste

To Top