Farbror Melkers City Syd Moss
Hjem & Fritid

Hos Farbror Melkers er alt hjemmelaget

Stadig flere gjester tar lunsjen på Farbror Melkers Cafe på Bredsand Helsehus. For her er alt hjemmelaget. Trine Halmstad, som driver kafeen, bruker lang tid på å forberede maten hun serverer, men hun er ikke i tvil om at det er verdt strevet.

Jevnt og trutt blir det stadig flere som finner fram til den litt bortgjemte kafeen i Bredsand Helsehus. Mens City Syd Avisa er innom en mandag formiddag er det bra med kunder i kafeen som totalt har cirka 35 plasser.

– Vi har veldig mange lunsjgjester fra bedriftene som holder til i bygningene. Enkelte bedrifter har lunsjavtale med meg og henter fast mat klokken 11.00 hver dag. I tillegg er det stadig flere som finner fram til oss, selv om vi ligger litt bortgjemt til. Det er også veldig hyggelig at de som kommer hit veldig fort blir stamkunder. De skryter av at lokalene er lyse og koselige. I tillegg får jeg mange gode tilbakemeldinger på maten, smiler Trine Halmstad, som forteller at hun blant annet har en stamkunde som nesten daglig kjører fra Sjøhagen til Farbror Melkers Cafe på Bredsand for å ta en kaffe.

Lange dager
Siden desember 2016 har hun drevet Farbror Melkers Cafe på Bredsand Helsehus og hun gleder seg over en positiv utvikling. Men selv om åpningstidene ikke er så lange blir det lange dager. Trine Halmstad har ingen ansatte og er dermed alene om å betjene kundene.

– Dette er en typisk lunsjkafe som er avhengig av virksomheten i helsehuset. Derfor har jeg kun åpent fra klokken 09.00 til 15.00. Men det blir likevel lange dager. Jeg er nemlig veldig opptatt av at all maten jeg serverer skal være hjemmelaget. Derfor er jeg her gjerne senest klokken halv åtte hver dag for å forberede. Det blir også til at jeg er her hver eneste søndag for å klargjøre for den kommende uken.

Sunnhetskafe
På menyen hos Farbror Melkers står alt mulig som kan friste til lunsjen. Her er det supper, omeletter, salater, karbonader, wraps, paier, ciabattaer og andre bakevarer. Trine Halmstad sørger også for at det alltid er en kake eller to for de som kun vil ha det. Og havrekjeksene er veldig populære.

– Med tilknytning til både treningsstudio og en rekke forskjellige helsebedrifter så skal Farbror Melkers på Bredsand Helsehus fremstå som en sunnhetskafe. Derfor er jeg opptatt av at råvarene skal være gode og at alt skal lages fra bunnen av. Et eksempel er grønnsakssuppa, hvor jeg helt sikkert bruker dobbelt så mye grønnsaker som det pleier å være i grønnsakssupper. I suppene er det for øvrig heller ikke tilsatt jevning. Vi har også faste grupper som skal ha sunne smoothies og proteinrundstykker.

– De som er kunder på Farbror Melkers Cafe andre steder vil kjenne seg igjen på en del av det vi selger. Blant annet har vi standardoppskrifter på bakevarene og noen andre retter.

Også catering
Trine Halmstad har en solid erfaring fra kafeer. Hun har blant annet jobbet på Cafe Riis og på det gamle Microbryggeriet. Ved siden av å drifte kafeen i Bredsand Helsehus så jobber hun også med å bygge opp en cateringvirksomhet.

– Det har etter hvert blitt mange cateringoppdrag også, spesielt i helgene. I disse konfirmasjonstider er det mange som skal ha mat til selskapet. Jeg leverer både snitter, tapas og koldtbord. Målet mitt er å bygge opp cateringvirksomheten ytterligere.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Hos Farbror Melkers er alt hjemmelaget

Siste

To Top