Ny etablering

Ezzenza: Selger svenske arbeidsklær

Hæge Kranstad og firmaet Ezzenza  er på plass med showroom vegg-i-vegg med Lokalmatsenteret på Bredsand. Siden i fjor høst har hun via nettet vært forhandler for de svenske arbeidsklærne Top Swede. Dette har gått så bra at hun nå også vil gi kundene muligheten til å se og prøve produktene før de handler.

Top Swede er et svensk arbeidsklær-merke som ble etablert som en familiebedrift for 20 år siden. Sakte har merket vokst, og nå omsettes det årlig Top Swede-produkter for over 125 millioner kroner i året. Med det er de blant de tre-fire største svenske produsentene av arbeidstøy.

Det siste året har Top Swede jobbet med å etablere seg også på det norske markedet, og nå har firmaet 20-25 forhandlere spredd over hele Norge. En av de første som så mulighetene i merket var Hæge Kranstad. I november etablerte hun nettbutikk ezzenza.no, og etter noen suksessrike måneder så velger hun å ta skrittet videre. Forrige uke åpnet hun Top Swedes første showroom i Norge.

– Etter å ha jobbet som greenkeeper og head greenkeeper på golfbanene på Evje og Høvik de siste årene så begynte ryggen å krangle. Dermed måtte jeg se meg om etter noe annet, og tilfeldigvis traff jeg Jørn Ellingsen som jobber med å etablere Top Swede i Norge. Vi snakket litt om mulighetene, og etter å ha tenkt meg litt om så ble jeg tent på ideen om å prøve meg, smiler Hæge Kranstad mens hun tar i mot massevis av gjester under åpningen av showroomet på Bredsand.

Arbeidsklærmarkedet er ekstremt stort i Norge, men det er også mange aktører.

– Jeg har derfor vært forberedt på at det vil ta tid å gjøre seg kjent, men jeg synes at de første månedene har vært svært lovende. I år budsjetterer jeg derfor med en omsetning på 1,2 millioner kroner, men jeg mener at det i løpet av noen år er mulig å omsette for seks til åtte millioner kroner.

Gründeren mener det er pris og kvalitet som skal gjøre at Top Swede blir en tung aktør på det norske arbeidsklærmarkedet.

– Etter mange år som utearbeidende på golfbaner så kan jeg en del om arbeidstøy, og det som først slo meg med Top Swede var kvaliteten. Klærne er laget for skandinaviske forhold. I tillegg er prisen noe gunstigere enn hos de fleste store konkurrentene.

Showroomet i tilknytning til Lokalmatsenteret vil også fungere som en butikk, selv om eieren er helt sikker på at mesteparten av salget fortsatt vil foregå via nettet.

– Den første tiden vil jeg nok være her hver dag, men jeg ser for meg at det blir åpent to dager i uka. Resten av uka vil jeg bruke til å reise rundt til kunder. I showroomet vil kundene kunne teste ut og se på produktene før de handler. Har jeg varene inne så kan de også få med seg produktene med en gang. Selv om det i første rekke er firmaer jeg ser for meg som kunder så er det også fullt mulig for privatpersoner å stikke innom, smiler 54-åringen som egentlig er utdannet møbelsnekker og mester.

Ezzenza er den eneste av Top Swedes norske forhandlere som utelukkende har dette merket. Alle de andre har Top Swedes produkter som en del av varespekteret.

– Jeg vil bruke litt tid på kun Top Swede, så får jeg se etter hvert om det er produkter jeg skal supplere med fordi Top Swede ikke har disse produktene. Men mangfoldet er allerede stort, for jeg kan skaffe hele 400 forskjellige produkter. I tillegg til funksjonelt arbeidstøy av god kvalitet så har Top Swede også en stor avdeling med fottøy. Dermed er det for de fleste firmaer mulig å skaffe det aller meste her.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Ezzenza: Selger svenske arbeidsklær

Siste

To Top