Ertnes mat 17. mai
Mat & Drikke

Ertnes: Har alt til et komplett 17. mai-måltid

«17. mai-feberen» har kommet til Ertnes Delikatesseforretning i City Syd. Det er veldig mange kunder som skal kose seg med litt ekstra god mat på nasjonaldagen. – Her har vi alt til å lage et komplett 17. mai-måltid, smiler Hanne Austad.

– Vi har et kjempeutvalg av pølser til både kjele og grill, vi har kjøtt i alle varianter, vi har tilbehøret og desserten. Her kan kundene komponere både hovedretten med det som trengs til, is med tilbehør og ventepølsene som mange bare må ha, sier Hanne Austad, en av mange rutinerte medarbeidere som betjener Ertnes-kundene i City Syd.

Smaken varierer
Hun forteller at det er stor variasjon i hva slags grillmat folk foretrekker.  – Det går mye av både svin, storfe og lam. Noen foretrekker å kjøpe kjøttet ubehandlet, mens andre vil ha det ferdig marinert. Vi skjærer opp kjøttet i stykker og størrelser etter kundenes behov, men vi merker at mange går for helstekte biter av for eksempel indrefilet på høytidsdager som 17. mai.

Entrecoterull
Det er også mange kunder som spør de ansatte på Ertnes om råd. – Jeg er av de som er glad i tradisoner. Derfor synes jeg det er veldig godt med koteletter på grillen og gjerne noen gode pølser. Men dersom kundene spør om noe som er ekstra godt og som egner seg dersom grillmiddagen skal være litt ekstra fin så anbefaler jeg entrecoterull. Entrecote egner seg veldig godt på grillen fordi den har mye fett i seg og holder seg dermed saftig. Entrecoterullen er dessuten veldig godt krydret med persille og hvitløk, og kundene kan få den både hel og i skiver.

Potetsalat og pølsedigg
Ertnes har også tilbehøret til hovedretten dersom kundene vil ha minst mulig jobb med middagen. – Vi har både potetsalat og noe vi kaller pølsedigg. Dette er en salat bestående av potetbiter, cayennepepper, paprika, vårløk, hvitløk, egg, sennep og ketchup. I tillegg har vi tatt inn forskjellig tilbehør som forskjellige marinader, barbecuesaus med både honningsmak, røyksmak og andre varianter, spicy corn relish, farm house red relish, bourbonsaus, dipsaus og mye annet snadder.

Tilbehør til isen
Ertnes har lenge hatt en egen frysedisk med italiensk is. Nå har de også fått inn stadig mer tilbehør til desserten.

– Vi har blant annet fått inn en Sundae Dream saus hvor man kan velge mellom sjokolade- eller karamellsmak. Mange skal også ha noe knasende sprøtt til desserten, og til dem har vi en rørformet iskjeks.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Ertnes: Har alt til et komplett 17. mai-måltid

Siste

To Top