Foto Jørn Mortensen
Helse & Velvære

Droppet kokkelua og satset på negler

Etter å ha tatt kokkeutdannelse og noen år i jobb som kokk fikk Emma Nielsen nok av ukurante arbeidstider. I stedet tok hun utdannelse som negldesigner. Nå driver hun Emmas Negledesign i Lilleeng Helsepark.

– Da jeg tok kokkeutdannelsen min på videregående skole så var egentlig det kun tredjeønsket mitt. Og etter å ha jobbet en tid så ble jeg litt lei av de ukurante arbeidstidene. Jeg var jo på jobb når alle andre hadde fri. Det syntes jeg var kjedelig, forklarer Emma Nielsen.

23-åringen bestemte seg da for å satse på noe hun interesserte seg mer for, og det ble negldesign.

– Jeg tok utdannelse i Oslo, og i mai i fjor startet jeg opp Emmas Negldesign. Fram til september drev jeg hjemme, men da jeg fikk muligheten til å bli en del av dette flotte fellesskapet i Lilleeng Helsepark så slo jeg til.

Kunder kommer langveisfra

Hun forteller at hun har merket en klar økning i antall kunder det trekvart året hun har vært en del av kontorfellesskapet hvor mange innen helse og velvære samarbeider og har hver sine små lokaler med felles resepsjon.

– Selv om jeg selvsagt kunne ønsket meg flere kunder så har det vært en fin vekst. Det hyggelige er jo at kundene kommer tilbake til meg gang etter gang.

Dessuten har jeg faste kunder som kommer helt fra Oslo i nord til Halden i sør. At de kjører så langt for å få behandlet neglene tar jeg som et tegn på at jeg tydeligvis er ganske flink, smiler Rygge-jenta.

Hard konkurranse

Hun forteller at konkurransen i negldesign-bransjen er knallhard. – Det er mange aktører – ja, egentlig altfor mange -, men da er det viktig at jeg gjør en så god jobb at jeg får et stort antall stamkunder som igjen forteller sine bekjente om meg.

Dessverre er det en del i denne bransjen som jobber svart, og som dermed kan dumpe prisene. Jeg har mine faste kostnader i form av blant annet husleie og kan ikke dumpe prisene. Men jeg har lagt meg på det som er gjennomsnittet for Østfold.

Helsepark er perfekt

Emma Nielsen forteller at det å være en del av helsepark er perfekt. – Det betyr at de besøkende kan få utført mange helse- og velværetjenester på samme sted. Jeg hører stadig at kunder har vært enten hos tannlegen, legen eller gjort et annet ærend samtidig som de besøker meg. Vi som er på senteret, og da spesielt vi som er i kontorfellesskap, er også flinke til å anbefale hverandre.

Ekstrajobb ved siden av

Negldesigneren tilbyr en rekke forskjellige tjenester. – Jeg gjør manikyr, shellac på naturnegl, støper og forlenger, fransk manikyr og dekor. Føtter tar jeg ikke, men det er det en av mine kollegaer i fellesskapet som utfører, smiler hun.

I tillegg til å drive Emmas Negledesign så jobber også Emma  Nielsen på Princess. – Inntil jeg får så mye kunder at jeg kan drive her på heltid så må jeg ha en ekstrajobb ved siden av. Derfor har jeg foreløpig ikke mulighet til å ta dropin-kunder. Så alle som skal til meg må bestille time.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Droppet kokkelua og satset på negler

Siste

To Top