Drømmekjøkkenet i Moss
Hjem

Drømmekjøkken: Her kommer deres femte butikk

I slutten av mai åpner Drømmekjøkkenet butikk i samme bygg som Jula, rett ved Rygge Storsenter. Det er mossingen Stian Arnesen som står bak etableringen samme med Lasse Håvak fra Son. Dette blir deres femte Drømmekjøkkenet-butikk.

Forberedelsene er i full gang i de 450 kvadratmeter store lokalene på hjørnet i samme bygning som Jula.

– Det er utrolig mye som skal gjøres. Vegger skal delvis rives, slik at lokalene blir åpne og luftige, og det skal lages butikkfasader med store vinduer rundt hele hjørnet av bygningen. Men dette kommer til å bli veldig bra, sier Stian Arnesen som eier 25 prosent av DK Gruppen AS som står bak etaleringen i Moss.

Ni år med Drømmekjøkkenet

Det var i 2009 han og Lasse Håvak etablerte sin første Drømmekjøkkenet-butikk, på Alnabru i Oslo, etter at de hadde jobbet sammen i den nå nedlagte Drømmekjøkkenet-butikken i Vestby. Senere har de sammen åpnet ytterligere tre butikker i Oslo og på Lillestrøm. Nå er de klare for å satse i Moss og da nærmere bestemt i City Syd-området.

– Vi har lenge kikket på lokaler i Moss, men skulle vi først etablere oss her så måtte det bli i City Syd. Det ville ikke vært aktuelt å starte opp andre steder. Samtidig har vi veldig troa på Moss. Selv om det er mange konkurrenter så skjer det så utrolig mye i regionen. Moss har blitt et av de mest attraktive områdene utenfor Oslo og skal vi ta en bit av kaka så må vi være til stede med butikk her.

Drømmekjøkkenet-butikken i Moss skal i første omgang ha tre ansatte.

– Vi er nå i gang med ansettelsesprosessen og søknadsfristen går ut i disse dager. Målet er å ha de ansatte på plass i god tid før butikkåpningen, slik at vi får gjennomført nødvendig opplæring i god tid før de skal ta i mot kunder.

Både proffe og private kunder

Drømmekjøkkenet henvender seg til både proff- og privatmarkedet.

– Butikkene våre fungerer også som showrom for profesjonelle kunder. Dette er også en viktig grunn til å ha butikk i Mosseregionen. Skal vi komme inn i noen av de spennende prosjektene som er i området så må vi være tilstede.

Stian Arnesen innrømmer at konkurransen i markedet er knalltøff, men at det er mange årsaker til at Drømmekjøkkenet har hatt suksess.

– Det vi scorer på er høy kvalitet og fleksibilitet. Drømmekjøkkenet har alt fra enkle og rimelige modeller til det mest eksklusive, men hele tiden står kvalitet i fokus. Fabrikken vår i Sverige  tilpasser alt etter kundenes behov.

Drømmekjøkkenet har også moderne og tidsriktige kjøkken, baderom og garderober og vi prioriterer oppfølging svært høyt. Det vil si at vi har egne ansatte montører som sørger for at alt kommer på plass hos kunden. Vi scorer også på at vi har korte leveringstider.

Vekst hvert eneste år

Stian Arnesen forteller at de ni år siden de startet den første Drømmekjøkkenet-butikken har vært en spennende reise.

– Vi har bygget dette stein for stein, men siden 2013 har vi økt omsetningen med omtrent 20 millioner kroner hvert år. I fjor endte vi opp med en omsetning på 110 millioner kroner med en god fordeling på proff- og privatmarkedet. Totalt har vi nå 56 ansatte i selskapene våre, hvor 25 jobber butikkene.

Store prosjekter

DK Gruppen AS er inne i flere store byggeprosjekter i Osloregionen.

– I fjor leverte vi kjøkken-, bad- og garderobeløsninger til cirka 1000 leiligheter i proffmarkedet. Vi har også i år en solid ordrereserve. Blant områdene vi er inne i er Sørenga, Kilenkollen på Fornebu og et stort prosjekt på Helsfyr som Betonmast/Selvaag står bak, forteller Stian Arnesen.

Drømmekjøkkenet produseres i Skåne og kan neste år feire 90-års jubileum. Den første etableringen i Norge kom i 1972, og nå er det 35 Drømmekjøkkenet-butikker geografisk godt spredd rundt i Norge.

Fem av disse er det altså Stian Arnesen og Lasse Håvak som står bak.

Fabrikken i Skåne har for øvrig kapasitet til å produsere 12.000 kjøkkenskap pr uke. Til hvert kjøkken går det i gjennomsnitt med 15-20 skap.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Drømmekjøkken: Her kommer deres femte butikk

Siste

To Top