Crossfit Moss Vingparken
Helse & Velvære

Vingparken: Jeffrey har startet crossfit-senter

Trenings- og aktivitetstilbudet i City Syd og Mosseregionen for øvrig blir stadig større og mer allsidig. Det aller nyeste tilbudet er et eget crossfit-senter som åpnet i Vingparken sist uke. Bak senteret står amerikanske Jeffry Ruvalcaba.

Selv har amerikanske Jeffry Ruvalcaba drevet med crossfit i fem år. – Jeg startet med crossfit hjemme i Utah og ble bitt av basillen umiddelbart. Dette var treningsformen som passet perfekt for meg, forteller han.

Kjæreste fra Moss
Til Norge og Moss kom han for tre år siden, og det var kjærligheten som brakte ham over Atlanterhavet. Kjæresten er nemlig fra Moss. Han tok også med seg lidenskapen for crossfit.

– Vi har vært en gjeng som har trent på Corpus. Etter hvert har det blitt ganske mange som vil holde på med denne treningsformen, og da mente jeg at tiden var inne for at crossfit må ha sitt eget senter og samlingspunkt i Moss.

Passer for grupper
Når City Syd Avisa er innom er det allerede folk i aktivitet i Crossfit Moss, som senteret heter. Jeffry Ruvalcaba forteller at alle som er nysgjerrige på hva crossfit er bare kan kontakte ham.  – Jeg stiller opp som coach og både viser øvelsene og pusher folk gjennom treningsøkta. Crossfit passer veldig godt for grupper eller vennegjenger som vil trene sammen. Jeg tar selvsagt også økter som coach for enkeltpersoner dersom man ønsker det.

– Crossfit Moss vil være mulig å trene her fra klokken seks om morgenen til klokken ni om kvelden. De som skal trene her betaler medlemsskap. Det blir åpent gym mellom klokka 11.00 og 15.00, og utover det så må man booke time. Jeg regner med at den meste aktiviteten vil foregå på kvelden etter arbeidstid.

Økende interesse
Jeffry Ruvalcaba har store forventninger til crossfit-senteret og at interessen blir stor. – Allerede vet jeg at det er mange i Mossedistriktet som trener crossfit, og 20-30 av dem har begynt å bruke senteret. Interessen for crossfit er sterkt økende overalt. Dette er en treningsform som passer for alle, understreker han.

Amerikaneren er svært godt fornøyd med både lokalene og omgivelsene. – Vi har fått lokaler som ligger svært sentralt. I tillegg vil vi også bruke de flotte parkområdene i Vingparken til utendørstrening.

Et varemerke
I følge Wikipedia er crossfit et varemerke, basert på treningsprogrammer laget av Greg Glassman på 1980-tallet. Crossfit er en treningsform som er bygget på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft, turn, kettlebelltrening, trening med egen kroppsvekt, strongman og andre øvelser.

Formålet med crossfit var å lage en bred, allmenn og varierende treningsform. Greg Glassman ønsket å utvikle et program som på best mulig måte ville forberede de som trener på ulike, ukjente fysiske situasjoner. De så på alle idretter og fysiske oppgaver med målet om å finne ut hvilke fysiske ferdigheter og tilpasninger man vil få mest ut av å kunne for å håndtere de fleste fysiske situasjoner. Resultatet ble crossfit som er et krysningspunkt mellom svært mange idretters krav til fysisk styrke.

Sirkeltrening
Gjennom crossfit forbedrer du både utholdenhet, styrke, fleksibilitet, krat, hurtighet, koordinasjon, smidighet, balanse og presisjon. Treningene blir tilpasset den enkelte deltakerens utgangspunkt. En typisk crossfit-økt foregår som sirkeltrening, og mange oppfatter treningen som tøff.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Vingparken: Jeffrey har startet crossfit-senter

Siste

To Top