Coop cafe 10 år Moss Rygge Storsenter
Rygge Storsenter

Coop Cafe Rygge Storsenter: Ti år med norsk husmannskost

En av de som har vært med siden Rygge Storsenter åpnet sine dører for ti år siden er Obs!-kafeteriaen. Med norsk husmannskost på menyen trekker den populære kafeen stadig flere gjester. I gjennomsnitt serveres det nå cirka 250 middager hver eneste dag.

Det er  Jan Erik Pedersen som er ansvarlig for Obs!-kafeteriaen på Rygge Storsenter. Det har han vært siden kafeen åpnet. De første fem årene hadde haldenseren også ansvaret for kafeen hos Obs! på Tunejordet, men etter at den ble lagt ned så har han vært 100 prosent på Rygge Storsenter.

Økning hvert år
Pedersen kan fortelle om et jubilant som de siste fem-seks årene har hatt et rivende utvikling.

– Vi øker antall gjester og omsetning hvert eneste år. I år har vi hatt en økning på seks prosent. I perioder på dagen er det så mange gjester at det faktisk ikke er sjelden at noen må vente på at det blir ledig plass. Det viser at vi har satset riktig, smiler kafeteriasjefen.

I vrimmelen at et stadig mer internasjonalt restaurant- og kafeteriatilbud i Mosseregionen så er det få fremmedord og retter med ukjente utenlandske navn på menyen ved Obs!-kafeteriaen. Her får gjestene kjøpt kjøttkaker, kokt torsk, fårikål, gryteretter, lever, flesk og duppe og raspeballer.

– Her er det ingen fancy utenlandske retter, men at det er dette folk vil ha viser jo tilstrømningen av gjester. I gjennomsnitt har vi hver dag 250 innom som spiser middag. Mest trafikk er det på torsdager og fredager.

Mange stamkunder
Det er tett med gjester på Obs!-kafeen på Rygge Storsenter gjennom mesteparten av dagen. Kafeteriaen åpner allerede klokka åtte om morgenen, og selv om det da ikke er tett med folk så er det en fast frokostklubb innom. En gjeng godt voksne fra hele regionen som treffes for å drikke kaffe, spise frokost eller en vaffel og løse både lokale og internasjonale verdensproblemer.

– Vi har mange slike småklubber innom i løpet av dagen. Vennegjenger, naboer og andre som har faste møtetidspunkter. Noen av gjestene våre er daglig innom, mens andre er kanskje en eller flere faste dager i uka.

Jan Erik Pedersen forteller at det spesielt mellom klokken 10.00 og 15.00 er tett trafikk.

– Så er det en liten rolig periode før middagsgjestene kommer. Da går det unna, og det er ikke mange ledige plassene.

Dagens middag
Oppsvinget for Obs!-kafeteriaen startet for fem-seks år siden uten at den daglige lederen kan peke på noe spesielt de gjorde.

– Økningen i omsetning kom uten at vi hadde gjort noe spesielt. Det er vel så enkelt som at folk er fornøyd og forteller det til andre. I tillegg har vi hyggelig betjening og god mat til fornuftige priser. Vi treffer blant annet godt med tilbudet «Dagens middag», hvor folk kan spise seg gode og mette for en rimelig penge. «Dagens middag» er solid norsk husmannskost, med fiskeretter tirsdager og torsdager og kjøtt de andre dagene. For de som vil ha noe annet så har vi et titalls forskjellige middagsretter å velge mellom, sier Jan Erik Pedersen.

I tillegg til alle middagsgjestene så selger kafeteriaen også 150 vaffelplater i løpet av en dag, og mange tallerkener med egg og bacon til frokostgjestene.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Coop Cafe Rygge Storsenter: Ti år med norsk husmannskost

Siste

To Top