Coop Bygg Moss, Årevol
Ny etablering

Knallstart for Obs Bygg Moss

Sist uke åpnet Obs Bygg sitt nye byggvarehus på Årvold. Coop fikk en knallstart. Kundene strømmet på. I god tid før åpningen klokken 10.00 begynte køen å danne seg, for mange ville ha med seg åpningstilbudene.

Torsdag 3. mai kunne Obs Bygg innvie sitt 8200 kvadratmeter store nybygg på Årvold. Et bygg som inneholder et stort byggvarehus samt lager. Byggvarehuset har blitt arbeidsplassen til 15-20 medarbeidere, som totalt utgjør et sted mellom åtte og ti årsverk. Forventet årsomsetning er på cirka 100 millioner kroner.

Dette er Coop Øst sitt niende byggvarehus. Totalt i Norge har Coop 49 Obs Bygg som i tillegg har en netthandel som er åpen 24 timer i døgnet syv dager i uka.

– Byggingen har gått smertefritt og helt etter planen, forteller viseadministrerende direktør Bjørn Tore Skaug i Coop Øst.

Det er en knallhard konkurranse på byggevaremarkedet i Mosseregionen. Med Coop Øst sin åpning er alle de store kjedene på plass.

– Likevel har vi stor tro på byggevarehuset på Årvold. Først og fremst fordi vi skiller oss en god del fra de andre aktørene. Mens de andre henvender seg først og fremst til proffmarkedet så konsentrerer vi oss i hovedsak om private forbrukere. Dette er det beste anlegget for forbrukere. Her kan de kjøre bilen helt inn og laste på hengeren.

– Vi har dessuten enkelte produktgrupper som vi er klart størst på. Blant annet er Obs Bygg Tune malingsfabrikken Jotuns aller største enkeltkunde. Obs Bygg er da også kjent for å være billige på malingsprodukter. Ellers har vi en rekke merkevarer og alt til lave priser.

Obs Bygg sitt nye varehus på Årvold bygges etter de samme prinsipper som tilsvarende Obs Bygg sine varehus andre steder på Østlandet.

– Konseptene er de samme overalt, men størrelsen kan variere noe. Byggevarehuset på Årvold er med sine 8200 kvadratmeter litt mindre enn Obs Bygg på Nygårdskrysset i Ås. Men sortimentet blir akkurat det samme. Årsakene til at størrelsen varierer litt er hva Coop-laget ser av mulig omsetning samt hvilke muligheter tomta gir, fortalte byggeleder Kristian Fjeld i et intervju for en tid tilbake.

Det vil fortsatt være byggeaktivitet på Coop-tomta på Årvold noen måneder. Vis a vis sitt eget byggvarehus bygger Coop nemlig også et nesten 3000 kvadratmeter stort bygg som Bohus Møbler skal flytte inn i.

– Dette bygget skal være ferdig like over sommeren, og planen er at Bohus skal flytte inn i august, fortalte Fjeld.

Det er Norbygg AS som utfører byggejobben på Årvold. Når alt står klart så har Coop Øst investert rundt 150 millioner kroner på Årvold. Det har tatt mange år før Coop-tomta på Årvold ble bygd ut. Coop kjøpte den 26 mål store tomta i 2014 av NCC, som på sin side hadde eid den siden 2007.

Fakta om Coop Øst

• Driver 111 butikker i Østfold, Oslo, Akershus, deler av Hedmark, Buskerud og Oppland
• 2.500 medarbeidere
• 360.000 medeiere
• 7 milliarder i årsomsetning(2018)
• Hovedkontor på Kolbotn
• Coop Øst delte ut 63,5 mill i kjøpeutbytte til medeierne for 2017.

Knallstart for Obs Bygg Moss

Siste

To Top