City Syd

Graving til besvær for mange

Det er det reneste kaos og forvirring for bilistene i Midtveien for tiden. Det graves i Midtveien for tiden noe som betyr kronglete omkjøringer til  mange av områdets næringsdrivende og store utfordringer for de som driver butikker.

City Syd Blomster

Bente Bøe, som driver City Syd Blomster Interflora, forteller at det er svært få kunder innom butikken nå mens gravingen pågår. Folk finner rett og slett ikke veien til butikken med bil.

De som kanskje merker gravearbeidene og stengt vei aller best er de som driver på hjørnet av krysset Varnaveien/ Midtveien. For å komme seg til de butikkene må bilistene kjøre inn ved Posten, rundt bygningen og over parkeringsplassen mot M8 før de er framme. 

– Vi merker det tydelig at det er færre innom butikken i Varnaveien, men vi er så heldige at vi også har butikken i Værftsgata på Jeløya. Så flere av de som normalt handler hos oss i Varnaveien har vært innom den andre butikken vår. Jeg kan nok tenke meg at det er andre forretninger som merker gravingen mer enn oss, sier Sølvi Ertnes.

Stille i butikken
Hos City Syd Blomster Interflora, som ligger vegg-i-vegg med Ertnes Delikatesseforretning, er det stille og få kunder innom om dagen.

– Vi merker det veldig på antall kunder som er innom butikken vår for tiden. Selv om forbipasserende ser skiltet vårt og alle blomstene utenfor butikken så er det ikke så lett å finne ut hvor man skal kjøre for å komme til oss. Litt synd at gravingen skjer i en periode hvor vi normalt selger veldig mye sommerblomster, men uansett når på året jobben hadde vært gjort så hadde det vel passet like dårlig, sier Bente Bøe som eier City Syd Blomster Inter flora i Varnaveien.

Hun håper at graveperioden ikke blir lengre enn det som er forespeilet. Det vil si at arbeidet skal være ferdig i uke 26. 

– Jeg har jo hatt mange faste kunder som har fulgt meg i en årrekke, men som sikkert har handlet blomster andre steder i den perioden det har pågått gravearbeider. Det er bare å krysse fingrene for at disse kundene ikke endrer handlemønster og bytter blomsterbutikk i løpet av denne perioden. 

Mange bestiller blomster
Bente Bøe overtok City Syd Blomster Interflora for 17 år siden, men jobbet i butikken også i flere år før det.  De siste syv-åtte årene har hun drevet butikken i dagens lokaler, mens hun før det holdt til på M8-senteret. Innehaveren i  ser ikke helmørkt på situasjonen selv om det er svært så stille med kunder i butikken på hjørnet av Varnaveien 35. 

– Som godt er så har jeg flere bein å stå på. Det er klart kundene som er innom butikken er svært viktige for meg, men jeg har også veldig mange andre ordrer daglig i form av snittblomster og buketter som skal sendes ut herfra. Bestillinger jeg får ved å være en del av Interflora-systemet. 

Jobben må gjøres
Bente Bøe ser heller ingen grunn til å komme med kritikk mot gravingen.

– Det skal legges ny vannledning, og vann er noe vi må ha. Jeg har også vært forberedt på denne situasjonen siden arbeidet i flere år har pågått i gatene på Ekholt før det har nærmet seg her. Og at det blir stengt ganske lenge i krysset Varnaveien/Midtveien henger etter det jeg har fått informasjon om sammen med at dette er et knutepunkt for vannledningene.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Graving til besvær for mange

Siste

To Top