Hjem & Fritid

Gi dine brukte sko til noen som virkelig trenger dem

Euro Sko Norge AS, som har sitt hovedkvarter i Moss, har inngått et samarbeid med den globale organisasjonen «Soles4Souls» om innsamling av pent brukte sko for å bekjempe fattigdom. Innsamlingen vil foregå i alle butikker tilknyttet Euro Sko gruppen, deriblant Skoland i Varnaveien.

«Soles4Souls» er en global non-profitt organisasjon som ønsker å bekjempe fattigdom gjennom innsamling og distribusjon av blant annet sko.Dette gjør de ved å samle inn nye og pent brukte sko fra enkeltpersoner og bedriftspartnere. «Soles4Souls» organiserer og distribuerer sko til micro-enterprise, katastrofe områder, og andre hjelpeprogrammer. 

30 millioner par sko
Siden 2006 har «Soles4Souls» distribuert mer enn 30 millioner par nye og brukte sko i 127 land over hele verden. Organisasjonen har imidlertid ikke hatt noen samarbeidspartner i Skandinavia, før Euro Sko Norge AS.

– Rundt i de tusenvis av norske hjem ligger det masse sko som ikke lenger brukes, til tross for at de fortsatt er pene og flotte. Ofte blir skoene kastet, og da er det bedre at de kommer til nytte for mennesker i nød, sier CSR-ansvarlig Tone Cecilie F. Lie i Euro Sko Norge AS.

Håper mange bidrar
Hun håper mange mossinger nå vil bidra til at fattige mennesker får skotøy.

– Millioner mennesker har ikke tilgang til en av livets mest grunnleggende nødvendigheter: et par gode sko!  Det er dette vi ønsker å gjøre noe med og vi er glade for å ha inngått samarbeidet med  «Soles4Souls». Vi vil samle inn brukte sko fra våre kunder i Eurosko, dna og Shoeday.  I butikkene settes det ut innsamlingsesker hvor kundene kan legge pent brukte sko fra hele familien, uansett modell eller merke. 

Til Nord-Afrika
Tone Cecilie F. Lie forteller at skoene som samles inn i Norge blir hentet ute i butikkene av Collicare kostnadsfritt.  For dem er også dette et goodwill-prosjekt, Euro Sko Norge AS setter pris på samarbeidet med dette prosjektet.

– Når det har blitt en viss mengde sko så blir de skippet til Nederland hvor skoene blir sortert før de sendes videre til Nord Afrika. Her blir skoene enten delt ut til fattige eller fordelt til fattige mennesker som så kan selge skoene og dermed bygge seg opp til et liv utenfor fattigdom. 

Når de har solgt skoene kan de bruke penger på å kjøpe sko som de igjen kan selge. På den måten bidrar skoene også til at fattige får en inntektsbringende jobb.

Innsamlingen er i gang
Samarbeidet mellom Euro Sko Norge AS og «Soles4souls» startet formelt 1. september. – Derfor er det ikke sikkert at alle butikkene har fått satt ut innsamlingsesker ennå. Alle butikker skal ha fått kassene, noen ønsker kanskje å lage en skikkelig plass i butikken, eller markere innsamlingsaksjonen på et senere tidspunkt. Det er opp til den enkelte butikk hvordan de vil løse dette. Uansett kan de kundene som har sko de vil gi bare spørre i sin skobutikk.

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Gi dine brukte sko til noen som virkelig trenger dem

Siste

To Top