Boller og Blings Moss
Bredsand Helsehus

Ta deg en blings til lunsj

Har du lyst på en saftig fersk brødblings laget av surdeigsbrød med delikat hjemmelaget pålegg? Ta deg til tur til Blings og Boller – den nye kafeen og håndverksbakeriet i Bredsand Helsehus.

Det er en stund siden Farbror Melker stengte dørene i Bredsand Helsehus, men den siste måneden har det vært aktivitet i lokalene i tranga mellom de to seksjonene av helsehuset. Nå er lokalene pusset opp og forrige mandag kunne Anne Szulc-Simonsen og Jon Kristian Simonsen ønske kundene velkommen til håndverksbakeriet.

– Eierne av Bredsand Helsehus har spurt oss også tidligere om vi ikke ville starte opp håndverksbakeri, men det har ikke passet. Vi har hatt ansvaret for serverinen på Torderød gård og har drevet Cafe Halina i Moss i tillegg til at vi siden 2014 har drevet Råde Selskapsmat i Volmaxbygget i Råde. Dette oppkjøpet ble gjort mens vi drev Halina i Moss sentrum. Men nå er Torderød stengt fram til 2020 på grunn av en omfattende oppussing og vi har solgt Halina. Da passet det straks litt bedre å satse på et nytt sted på Bredsand, smiler Anne Szulc-Simonsen.

Lunsjsted
Det er hun selv som betjener kundene på Blings og Boller. Et håndverksbakeri som først og fremst henvender seg til lunsjkunder.

– Vi starter litt forsiktig på alle måter. Det vil si at vi holder åpent fra klokka 08.00 til 15.30. Da er det lunsjkundene som er den store målgruppa. Så får vi se etter hvert, når ting har gått seg til, om vi også utvider både meny og åpningstider for å bli et middagsalternativ. 

– Men vi er veldig fleksible. Hver eneste dag er vi på plass i lokalene mellom klokka seks og syv om morgenen for å forberede dagen. Da er det fullt mulig å banke på og komme innom for å hente en kopp kaffe eller annet som måtte være ferdig.

Signaturrett
Håndverksbakeriets navn er ganske beskrivende for hva som står på menyen hos Blings og Boller. For brødblingsene laget av surdeig blir en signatur for stedet.

– Blingsene er to skiver med nybakt surdeigsbrød med masse godt pålegg og som er pakket inn i vokspapir. Blingsene egner seg like godt til å ta med som å spise her. Det er opp til kundene hva de ønsker. Blings-menyen blir ikke så veldig stor i starten, men det blir mer enn nok til enhver smak. Etter hvert vil vi supplere, utvide og endre menyen så våre kunder får nye smaksopplevelser. 

Kvalitet og miljø til rimelig pris
Kvalitet og miljø til en rimelig pris er nøkkelord som Anne Szulc-Simonsen er opptatt av.

– Prisene våre skal være så gode at folk har råd til å handle hos oss ofte. Alt vi har er hjemmelaget med gode råvarer. I tillegg er emballasje og sugerør miljømessige nedbrytbare produkter. Det er fullt mulig å være miljøvennlig og samtidig rimelige. Det finnes mange miljøvennlige produkter som faktisk er rimeligere enn andre produkter, og skulle de miljøvennlige kaffekoppene koste 20 øre mer så er ikke det så viktig.

Småbarnsforeldre
Anne Szulc-Simonsen og Jon Kristian Simonsen skal konsentrere seg om Blings og Boller samt Råde Selskapsmat i tiden framover.

– Vi er også småbarnsforeldre og er opptatt av å ha tid til den delen av livet. Derfor er det heller ikke sikkert at vi kommer til å ta på oss driften på Torderød gård på Jeløya igjen når stedet åpner. Med alle selskapene som er der så blir det mye kveld-, helg- og nattarbeid. Det er ikke så forenlig med et A4 familieliv. Det er derfor ikke sikkert vi legger inn anbud på de oppgavene. 

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Ta deg en blings til lunsj

Siste

To Top