BilXtra Moss
Bil

Flytter fra sentrum til City Syd

Etter å ha holdt til ved Kransen i Moss i en årrekke er BilXtra Moss på flyttefot. Fra månedsskiftet juli/august er de på plass i Skovdahlbygget i City Syd.

– Vi gjør som så mange andre, flytter fra sentrum til City Syd, smiler Trond Larsen, leder og eier av BilXtra Moss. 

Måtte flytte
Han innrømmer at følelsene for flyttingen er todelte. – For det første hadde vi ikke noe valg. Etter å ha holdt til i de samme lokalene i 12-13 år som BilXtra Moss og mange år før det som Bilartikler, så hadde vi aller mest lyst til å bli her. Men på grunn av jernbaneutbyggingen så skal bygningen vi holder til i rives. Bane Nor har gitt oss en frist til 1. august på å flytte ut. – Når vi først skal flytte så er jeg sikker på at vi får det veldig bra i City Syd. Dette er et område i sterk vekst, hvor det skjer veldig mye og som er Østfolds største handelsområde. Områdets beliggenhet er perfekt, så jeg regner med at de fleste kundene våre blir fornøyde. At vi nå må flytte er noe vi har visst lenge, og i tre år har jeg sondert terrenget. Jeg har sett på flere forskjellige lokaler både i sentrum og utenfor selve bykjernen, men det var først da vi kom over Skovdahlbygget at jeg følte vi hadde funnet det riktige lokalet.

Litt større lokaler
I sentrum disponerer BilXtra Moss cirka 650 kvadratmeter, jevnt fordelt på bilrekvisitabutikk og verksted. I Skovdahlbygget får BilXtra Moss ytterligere 50 kvadratmeter å boltre seg på.

– Vi hadde håpet å flytte noen uker tidligere, men lokalene måtte gjennom en relativt omfattende ombygging og oppussing. Når vi blir ferdige så vil vi ha et 300 kvadratmeter topp moderne butikklokale og et verksted hvor vi kan satse ytterligere på å yte god service.

Bilmarkedet
BilXtra er fortsatt en butikk som utelukkende henvender seg til bilmarkedet. – Vi er store på slitedeler, rekvisita, og alt som en bileier kan ha behov for. Veldig mange hobbymekanikere som «mekker» bilen selv har vært kunder hos oss. Dette er en utdøende rase, fordi nyere biler er mer krevende å skru på som følge teknologien.

– De siste tre årene har vi også kunnet tilby verkstedtjenester. Vi har hatt som mål å overta funksjonen til de gamle bensinstasjonene hvor man kunne få utført alt mulig av service på bilen raskt uten lange ventetider. Verkstedet vårt er godkjent av Statens vegvesen og kan utføre alt kunden måtte ønske på biler opp til 3500 kilo. I forbindelse med flyttingen vil vi også øke satsingen på verkstedet ved at vi ansetter ytterligere en person, sier Trond Larsen som har drevet BilXtra  i Moss i 11 år. 

BilXtra Moss har fire ansatte samt ekstrahjelper. 

Om BilXtra
BilXtra er Norges største bilutstyr- og verkstedskjede med 75 butikker over hele landet og som eies av AS Sørensen og Balchen. I butikkene finner du deler og rekvisita til bil fra kjente produsenter, et bredt utvalg og gode garantier. Bildelene er kun originale deler og såkalte «matching quality», som har lik eller bedre kvalitet enn originaldelene. 

Tore Kubberød (tekst)

Jørn Mortensen (foto)

Flytter fra sentrum til City Syd

Siste

To Top